Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

"Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο των Κυβερνητικών επιλογών.

Στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών, 

Με το Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο κυβέρνηση και δανειστές απέτρεψαν τις αυξήσεις που προβλέπονταν με το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, ενώ η ίδια η κυβέρνηση λίγους μήνες μετά νομοθέτησε τον «κόφτη», δηλαδή το αυτόματο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων προκειμένου να μπορεί να αποπληρωθεί το χρέος και τα τοκοχρεολύσια..

Χιλιάδες παραμένουν τα κενά και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ενώ ιδιαίτερα θύματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής είναι η ειδική αγωγή, τα ολοήμερα τμήματα, το νηπιαγωγείο.

Ταυτόχρονα, το σήριαλ των αξιολογήσεων και των προαπαιτούμενων για τις «δόσεις», οδηγεί σε μια νέα σειρά αντιλαϊκών μέτρων, ενώ η επίθεση θα ενταθεί με το νέο εργασιακό και συνδικαλιστικό νόμο, μετά και από τις «διαπραγματεύσεις» της υπουργού Εργασίας με τους «θεσμούς». 

Η έξοδος από αυτό το τέλμα είναι εφικτή, απαιτεί αγωνιστική, ενωτική δράση ενάντια στα μνημόνια  και στη λιτότητα 

Διεκδικούμε:

Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.

Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο).

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα

Στήριξη της Ειδικής Αγωγής

Την κατάργηση  της μερικής απασχόλησης, της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας και την κάλυψη όλων των παγίων και διαρκών αναγκών, με προσωπικό μόνιμης, σταθερούς και πλήρους εργασίας.

Γενναία αύξηση των δαπανών σε Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και για Δημόσιες επενδύσεις.

 Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή

Δωρεάν, Δημόσια και υψηλής ποιότητας Παιδεία, Υγεία, Περίθαλψη, Ασφάλιση, Κοινωνική Πρόνοια .

Καλούμε όλους τους συναδέλφους   να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη  Απεργία , την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Ταχυδρομείου¨"