Σε μια δύσκολη συγκυρία για την πόλη μας ανακοινώνεται  από το Δήμο Λαρισαίων ότι το πρόγραμμα ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ θα υλοποιηθεί διαδικτυακά.

Προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των γονέων της πόλης μας δίνεται η δυνατότητα  συμμετοχής περισσότερων ατόμων στις διαδικτυακές ομάδες. Για το λόγο αυτό, όσοι ενδιαφερόμενοι γονείς δεν είχαν υποβάλλει αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα που θα βρουν στο παρακάτω link μέχρι και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2020.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη προγραμματιστεί η λειτουργία επτά (7) ομάδων σε απογευματινές ή πρωινές ώρες  με έναρξη την 1η εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2020.

Το πρόγραμμα Σχολές Γονέων στο Δήμο Λαρισαίων είναι μια δράση του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δ. Λαρισαίων και εντάσσεται στη φιλοσοφία της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» για την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γονιών με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας για θέματα που αφορούν στη διαπαιδαγώγηση τους σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές συμβουλευτικής. Ο συντονισμός της κάθε ομάδας γίνεται από κοινωνικούς επιστήμονες και παιδαγωγούς σημαντικών φορέων της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης της πόλης, όπως ο Συμβουλευτικός Σταθμός, το Κέντρο Κοινότητας και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δ. Λαρισαίων, οι Παιδικοί Σταθμοί του Δ. Λαρισαίων, η ΔΗ.Κ.Ε.Λ., το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας – ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το ΚΕΘΕΑ Έξοδος, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Κοινωνιολόγων Λάρισας.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει 6 συναντήσεις διάρκειας δυο ωρών, στις οποίες θα διαπραγματεύονται θέματα που αφορούν τις ηλικιακές ομάδες των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Κάθε γονέας έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μια ομάδα με όριο απουσιών 2 συναντήσεων. Υλοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, αρμόδια για θέματα δια βίου μάθησης.

Για την ηλεκτρονική αίτηση, παρακαλούμε ακολουθήστε το link https://learninglarissa2016.wordpress.com/sxolesgoneon20neaaitisi/

Αιτήσεις έως και τις 27 Νοεμβρίου 2020. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το email: learning-city@larissa-dimos.gr