Δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Κόκκαλη, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου:

"Η μεγάλη διπλή γιορτή του Ελληνισμού, της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, έρχεται σε μία πρωτόγνωρη και κρίσιμη συνάμα συγκυρία για τη χώρα μας.

Η θανατηφόρα πανδημία που έχει σαρώσει την υφήλιο, έχει στερήσει ήδη τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ενώ το σύνολο της ανθρωπότητας παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, σε κατ’ οίκον περιορισμό τις εξελίξεις.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία, η έκβαση αυτού του φονικού ιού δε θα εξαρτηθεί από τη μάχη των λίγων, αλλά από τη μάχη που δίνει ο καθένας μας ξεχωριστά και προπαντός από το κατά πόσο το ίδιο το κράτος θα σταθεί στο θεμελιώδες ύψος των περιστάσεων απέναντι στον πολίτη.

Γιατί ο κορωνοϊός είναι θανατηφόρος όταν κυριαρχεί η ανικανότητα και η απερισκεψία, αλλά γίνεται ακίνδυνος όταν η σύνεση και ο αυτοπεριορισμός γίνονται φίλτρα σε κάθε προσωπική μας απόφαση.

Η πανδημία λοιπόν είναι μία προσωπική μάχη που όλοι πρέπει να δώσουμε. Είμαι βέβαιος πως θα δώσουμε αυτή τη μάχη συντεταγμένα και αποφασιστικά, όπως ακριβώς έπραξαν και οι πρόγονοί μας.

Εκείνη απέναντι στον κατακτητή κι εμείς απέναντι στον αόρατο εχθρό. Μα πάντα με τον ίδιο στόχο: Τη διαφύλαξη της κοινωνίας, του έθνους και της πατρίδας.

Δεν ξεχνάμε βέβαια όλους εκείνους που φορώντας τη στολή και το εθνόσημο, φυλάττουν Θερμοπύλες στα βόρεια σύνορά μας, στον Έβρο, δίνοντας σθεναρή απάντηση σε κάθε πρόκληση.

Με την ευχή της Μεγαλόχαρης που αύριο γιορτάζει, όλα θα πάνε καλά. Με υπομονή και θετική σκέψη, με σεβασμό στο συνάνθρωπο.

Χρόνια πολλά σε όλους!"