Συνδέεται η οικονομική κρίση με τα αδέσποτα; Και όμως ναι, λένε οι υπεύθυνοι του Δημοτικού Κυνοκομείου Λάρισας, καθώς αυτό που παρατηρούν είναι ότι από το 2010 και μέχρι σήμερα τα αδέσποτα που τριγυρίζουν στους δρόμους της πόλης είναι στην πλειονότητά τους κατοικίδια που τους έγινε... έξωση, που εγκαταλείφθηκαν σε δρόμους, πάρκα, πλατείες, δάση και παραλίες από ιδιοκτήτες που δεν μπορούσαν πλέον να τα συντηρήσουν.
Αφορμή στάθηκε η επίθεση που δέχτηκε Λαρισαίος περιπατητής σε παράδρομο της νέας Περιφερειακής Οδού Α. Παπανδρέου από αγέλη σκύλων με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύματα από δαγκωματιές και στα δύο πόδια. Στην περιοχή βρίσκεται καθημερινά συνεργείο του Δημοτικού Κυνοκομείου για να παραλάβει τα ζώα.
Συνολικά περισυλλέγησαν έξι σκυλιά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Κυνοκομείο και εντοπίστηκαν άλλα τρία. «Βρίσκομαι στο κυνοκομείο του Δήμου Λαρισαίων σχεδόν από την αρχή του. Οι Λαρισαίοι τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του έδειχναν ενδιαφέρον και υιοθετούσαν ζώα. Από το 2010 και μετά εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα αλλά και τα περισσότερα νοικοκυριά οι υιοθεσίες μειώθηκαν και τα αδέσποτα αυξήθηκαν», δηλώνει στην «Ε» η προϊσταμένη του κυνοκομείου Βάγια Σπηλιώτου.
Ελευθερία