Αιτήσεις από τον Αύγουστο και για ένα περίπου μήνα θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να φοιτήσουν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας, η λειτουργία της οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο υφυπουργός παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης  στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για το θέμα, την Πέμπτη 12 Ιουλίου, στη Βάθη με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή υπουργού Γιάννη, Τσιρώνη, του Υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη και του  δημάρχου Ελασσόνας, Νίκου Ευαγγέλου.
Απαντώντας σε ερωτήσεις του Agronews σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές, ο κ. Μπαξεβανάκης ανέφερε ότι εντός του Ιουλίου θα υπάρξει «δημόσια ανακοίνωση προκειμένου οι υποψήφιοι να πληροφορηθούν τις ημερομηνίες που θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας».

Επίσης ξεκαθάρισε ότι την πρώτη αυτή χρονιά λειτουργίας της  σχολής η οποία θα στεγαστεί στους χώρους Επαγγελματικού Λυκείου Ελασσόνας το κάθε τμήμα θα μπορεί να φιλοξενεί έως 30 φοιτητές και η φιλοδοξία είναι να λειτουργήσουν δύο τμήματα. Από την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο (2019 - 2020) που η σχολή θα στεγαστεί στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του παλιού καπνεργοστάσιου της Ελασσόνας (έκτασης 3.000 τ.μ.) ο αριθμός των φοιτητών θα είναι μεγαλύτερος. Μάλιστα ο δήμαρχος Ελασσόνας έκανε γνωστό ότι η ανακαίνιση του κτηρίου θα γίνει μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ (πρόγραμμα ανάκτησης παλαιών κτιρίων άνω των 500 τ.μ.). 
Όσον αφορά το θέμα της εξάμηνης πρακτικής εκπαίδευσης που θα ακολουθήσει την διετή φοίτηση στη σχολή ο υφυπουργός παιδείας ξεκαθάρισε ότι λόγο του ιδιαίτερου αντικειμένου της Γαλακτοκομικής Σχολής Ελασσόνας δεν θα υπάρχει περιορισμός σχετικά με τον χρόνο που θα πραγματοποιείται. «Μπορεί να γίνει σπαστά ή συνεχόμενα ανάλογα με τις συνθήκες», σημείωσε ο υφυπουργός.
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης αναφέρθηκε στην ανάγκη σύνδεσης της εκπαίδευσης με την πρωτογενή παραγωγή στη χώρα μας σημειώνοντας παράλληλα ότι: «στόχος μας είναι η σχολή αυτή να παράγει προϊόν που πωλείται και θα έχει αξία και brand name.  Αυτό θα δώσει αξία και στο πτυχίο. Είμαι σίγουρος ότι η σχολή αυτή στην Ελασσόνα θα είχε μεγάλη επιτυχία και στο μέλλον θα αποκτήσει το κύρος των πανεπιστημιακών σχολών, όπως δηλαδή συμβαίνει και με τις αντίστοιχες σχολές του εξωτερικού».  

agronews.gr