«Η αγωνία των εργαζομένων για το μεροκάματο είναι και δική μου αγωνία για την ομαλή λειτουργία του Δήμου». Στην έκφραση αυτή του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη αποτυπώνεται η ανησυχία για το χρόνο που θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους οι 16 εργαζόμενοι του Δήμου που υπέγραψαν συμβάσεις τον περασμένο Ιούλιο καθώς ο Επίτροπος έχει καθυστερήσει την υπογραφή του εντάλματος πληρωμής.
Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Λαική Συσπείρωση» κ. Πέτρου Κρίκη κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης, ο Δήμαρχος δεν έκρυψε πως θα υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου αν οι εργαζόμενοι παραμείνουν απλήρωτοι και εξέφρασε την πεποίθηση πως στο ραντεβού που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή το θέμα θα λήξει. Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψει και νέα καθυστέρηση σε περίπτωση άρνησης του επιτρόπου.
Όπως ανέφερε ο κ. Κρίκης αν η υπογραφή των ενταλμάτων δεν γίνει μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, τότε η πληρωμή των συμβασιούχων θα μετατεθεί για τις 10 Οκτωβρίου αν και αυτή η ημερομηνία δεν είναι βέβαιη.
Με δεδομένο οτι ο Επίτροπος θα απουσιάζει μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, γίνεται κατανοητό πως η πληρωμή των εργαζόμενων με συμβάσεις μετατίθεται για τον επόμενο μήνα.

ert.gr