Με μεγάλη συμμετοχή γεωπόνων μελετητών από όλη την Ελλάδα  πραγματοποιήθηκε χθες η  ενημερωτική ημερίδα, η οποία  συνδιοργανώθηκε  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας. Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου οι συμμετέχοντες, που κατέκλυσαν την Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., είχαν την ευκαιρία κατά την πολύωρη διάρκεια της ημερίδας να λάβουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, κυρίως δε απαντήσεις σε πολλές λεπτομέρειες,  που αφορούν στις  Δράσεις 4.1.1 "Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα  της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος" από τον Προϊστάμενο της Μονάδας  Επενδύσεων Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων Β1 της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων απάντησε στο σύνολο των ερωτήσεων των συντακτών των Σχεδίων Βελτίωσης κ. Ευθύμιο Τσιατούρα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε & απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Γαρδικιώτης Μενέλαος εκ μέρους του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου  Ελλάδος, ενώ το παρών έδωσε και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της  Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γαβριήλ Νικόλαος.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Προέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων κ. Σοφολόγης Δημήτρης και εκ μέρους της Ομοσπονδίας ήταν παρών και ο  κ. Παναγούλης Χρήστος.
Η χθεσινή ημερίδα ήταν η πρώτη σε μια σειρά προγραμματισμένων ημερίδων για το εν λόγω θέμα  σε όλη την χώρα. 
Σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ανάλογη ημερίδα στα πλαίσια της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Agrotica στην Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία στην Πελοπόννησο, Αθήνα και σε άλλες πόλεις.