“Μόνον με τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την επιχειρηματική δραστηριότητα θα μπορέσει η Ελλάδα να προσελκύσει επενδύσεις, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μπορέσουν οι νέοι άνθρωποι να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας.

Αυτό θέλουμε για τη νέα γενιά, γι΄ αυτό παλεύουμε, αυτόν ακριβώς τον στόχο έχουμε δεσμευτεί να υπηρετήσουμε” υπογράμμισε η υποψήφια βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Αθηνά Σιαφαρίκα, στη συνάντηση που είχε με τα μέλη της διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος - Παράρτημα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας.

“Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η άρση γραφειοκρατικών εμποδίων στην εκκίνηση και πρώτη λειτουργία των νέων εταιρειών, καθώς και η συγκρότηση ικανού φορολογικού και ασφαλιστικού πλαισίου που θα επιτρέπει στις νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις να “αναπνέουν” βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δραστηριοποιούμαι κι εγώ στον ιδιωτικό τομέα, ζω τις δυσκολίες και γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις στην καθημερινότητά τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Τυρναβίτισσα δικηγόρος.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα συνεργασίας, με τα μέλη της διοίκησης του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας βρέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα που προβληματίζουν τον τεχνικό και κατασκευαστικό κλάδο των μηχανικών, με τους εκπροσώπους του φορέα να τονίζουν την έλλειψη επενδύσεων, την υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τη βαρύτατη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών, την καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος “Εξοικονομώ”, την τεράστια καθυστέρηση στην εκτέλεση των δημοσίων έργων -χαρακτηριστικά, όπως ανέφεραν τα μέλη της διοίκησης του ΤΕΕ- μπορεί να μεσολαβήσουν μέχρι και έξι μήνες από τη δημοπράτηση ως την υπογραφή της σύμβασης για ένα έργο.

Παράλληλα, συζητήθηκαν και οι προοπτικές ανάπτυξης της Λάρισας και της Θεσσαλίας, με τον αγροδιατροφικό, τον ιατρικό, αλλά και τον τουριστικό κλάδο να παρουσιάζουν εξαιρετικές ευκαιρίες. Από την πλευρά της διοίκησης του ΤΕΕ, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος, Νίκος Παπαγεωργίου, ο γραμματέας, Αστέριος Νάρης, το μέλος Βασίλειος Γερογιάννης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ιωάννης Μαρκατάς, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Θωμάς Μπαγιάρας και ο πρόεδρος ΔΚΜ ΚΔΘ Χρήστος Παληός.

“Το ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας είναι ένας αξιόπιστος εταίρος και συνομιλητής, στην προσπάθειά μας για την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου μας.

Δέσμευσή μου είναι να αποτελέσω μία καθαρή και τεκμηριωμένη φωνή στο ελληνικό κοινοβούλιο, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη για την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων και υλοποίησης των κοινοτικών προγραμμάτων”, σημείωσε η κ.Σιαφαρίκα.