Την Παρασκευή αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων για τον Ελασσονίτη ποταμό που πραγματοποίησε στις 30 Μαΐου το Τμήμα Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, μετά τις καταγγελίες των κατοίκων Μαγούλας και των άλλων χωριών του πρώην Δήμου Ποταμιάς για μόλυνση των νερών.

Τα αποτελέσματα εστάλησαν σε ειδικό εργαστήριο και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δείχνουν, πως το ποτάμι είναι επιβαρυμένο με αστικά λύματα και κολοβακτηρίδια και απόβλητα από τυροκομεία.

Όπως επεσήμανε στην ΕΡΤ Λάρισας ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Κώστας Νούσιος, την Παρασκευή θα έχει στα χέρια της η Περιφέρεια Θεσσαλίας την έκθεση των εργαστηρίων που πραγματοποίησε τους ελέγχους. Εντός των ημερών θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ώστε να ενημερωθούν όλοι για την κατάσταση του Ελασσονίτη ποταμού και συγχρόνως να αναληφθούν ευθύνες από εκείνους που φέρουν την ευθύνη για την μόλυνση του ποταμού που διασχίζει αρκετά χωριά της Ελασσόνας και του Δήμου Τυρνάβου και καταλήγει στον Πηνειό.

Σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαγούλας κ. Θέμης Φάκας η μόλυνση του ποταμού παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια και κυρίως , όταν ο καιρός είναι ο βροχερός, ώστε να μην γίνεται αντιληπτοί, όλοι, αυτοί που ρίχνουν απόβλητα στο ποτάμι. Το ποτάμι εκπέμπει sos και φαίνεται ότι και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας διερευνά το θέμα του Ελασσονίτη ποταμού που αποτελεί πηγή ζωής για την επαρχία Ελασσόνας και Τυρνάβου.

ERT.GR