Οι εργασίες για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού στα γήπεδα του Δήμου Λαρισαίων ξεκίνησαν ήδη από σήμερα στο δημοτικό γήπεδο της Ανθούπολης, προκειμένου να αυξηθεί με αυτόν τον τρόπο το χρονικό περιθώριο χρήσης των χώρων κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Από νωρίς το πρωί το συνεργείο έπιασε δουλειά, δίνοντας συνέχεια στα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλα γήπεδα στα όρια του Δήμου Λαρισαίων, και τα οποία είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό η Δημοτική Αρχή.
Συνολικά τα έργα είναι προϋπολογισμού 800 χιλιάδων ευρώ, με τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής να σημειώνουν ότι οι αθλητικοί σύλλογοι θα έχουν αρκετά οφέλη από την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

«Ειδικά τον χειμώνα που το σκοτάδι πέφτει νωρίς, ο νέος φωτισμός θα δίνει τη δυνατότητα στους συλλόγους και τους αθλητές, είτε πρόκειται για ομάδες ενηλίκων ή για ακαδημίες να κάνουν χρήση των χώρων περισσότερες ώρες της ημέρας και να μην υπάρχουν και οι διαμάχες ανάμεσα στους συλλόγους για τις ώρες χρήσης των γηπέδων» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων, Θάνος Αδαμόπουλος, που βρέθηκε στον χώρο της Ανθούπολης για να επιβλέψει την έναρξη των έργων.


Βέβαια, ο κ. Αδαμόπουλος υποστήριξε ότι οι σύλλογοι είναι ερασιτεχνικοί και δεν προβλέπεται οικονομική συμμετοχή για τη χρήση των χώρων (σ.σ. στα κλειστά γυμναστήρια πάντως των σχολείων οι σύλλογοι πληρώνουν με τη μίσθωση των χώρων να γίνεται ανά ώρα), ενώ στην ερώτηση ότι πολλοί σύλλογοι έχουν ακαδημίες, χρεώνοντας συνδρομή σε κάθε μικρό παιδί-αθλητή ή αθλήτρια- τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ελεγχθεί από την πλευρά του Δήμου.
Στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής εξάλλου, όπως είχε τονίσει και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σε πρόσφατη συνάντηση με μέλη και εκπροσώπους της ΕΠΣΝΛ, είναι και μελέτη για την αναβάθμιση των αποδυτηρίων των δημοτικών γηπέδων.

Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)