Τις πρώτες ρυθμίσεις για να ξεκινήσουν τα έργα ανακατασκευής στην οδό Ηπείρου στη Λάρισα κάνουν αυτή την ώρα τα συνεργεία. Ήδη, από παρακαμπτήρια διαδρομή κινούνται τα αυτοκίνητα που «πατούν» την Ανθίμου Γαζή και κατευθύνονται προς την Παπαναστασίου.
Ακολουθούν την Αγίου Νικολάου, καθώς η Ηπείρου από το ύψος της Γαζή και μέχρι την Παπαναστασίου θα είναι κλειστή για τουλάχιστον 45 μέρες.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Γιώργος Σούλτης, αντιδήμαρχος έργων, η ανακατασκευή της Ηπείρου θα γίνει τμηματικά. Θα τοποθετηθούν καινούριοι αγωγοί της ΔΕΥΑΛ, νέα άσφαλτος, θα κατασκευαστούν νέα διαπλατυσμένα πεζόδρομια.
Σε πρώτη φάση θα ανακατασκευαστεί το τμήμα από Α.Γαζή μέχρι Κίρκης, μέχρι το καλοκαίρι. Σε δεύτερη φάση, τώρα ετοιμάζεται η μελέτη, θα ανακατασκευαστεί το τμήμα από Γαζή μέχρι το πάρκο του Αγ.Αντωνίου.
Το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν, σχεδόν παράλληλα, και οι εργασίες στην Μ.Αλεξάνδρου και την Βενιζέλου που μετατρέπονται σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, θα διέρχονται δηλαδή μόνο αστικά και ταξί.
ert.gr