«Δεν έγινε προετοιμασία του ΕΣΥ και των δομών δημόσιας υγείας για το δεύτερο κύμα.Την άνοιξη, όταν είχαμε κρούσματα στον οικισμό των Ρομά, στη Νέα Σμύρνη, ζήτησα μαζικά τεστ.

Τα αρνήθηκαν και είπαν ότι θα κάνουν ιχνηλάτηση. Η Λάρισα έχει 10 χιλιόμετρα πεζοδρόμων στο κέντρο, μια τεράστια αλυσίδα καταστημάτων εστίασης και καφέ. Κινείται πολύς κόσμος. Εχουμε και 15.000 φοιτητές. Επιδημιολογικά πάμε στα τυφλά».

Αποκαλυπτικός ο Δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, μίλησε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

«Η Λάρισα αισθανόταν ασφαλής όταν τα κρούσματα ήταν κάτω από 50. Τώρα με άνω των 200 κρουσμάτων, οι Λαρισαίοι αισθάνονται ότι η ασθένεια είναι δίπλα τους. Η διασπορά είναι τεράστια.

Σαν δήμος κινητοποιήσαμε τριάντα δομές αλληλλεγγύης, στην πρώτη φάση της πανδημίας. Τώρα είναι αδύνατον με τέτοια διασπορά. Σήμερα υπογράφουμε μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για εργαστηριακή ανάλυση λυμάτων.

Αναστείλαμε την είσπραξη δημοτικών τελών, ενοικίων για τραπεζοκαθίσματα, φόρου 0,5% της εστίασης, ακόμη και τα δίδακτρα στις σχολές του δήμου αναστείλαμε.

Κατά την πρώτη φάση είχαμε απώλεια εσόδων περί τα 2 εκατομμύρια. Τώρα, εμείς και άλλοι 200 δήμοι πανελληνίως αδυνατούμε να καλύψουμε λειτουργικές δαπάνες.

Η ΚΕΔΕ εκπέμπει σήμα κινδύνου και για τη νομοθετική ρύθμιση της αναστολής εισπράξεων, διότι κινδυνεύουμε με διοικητικές και ποινικές διώξεις»

avgi.gr