Άρχισε σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου η επιστροφή των αγροτών από την Αθήνα στα μπλόκα των περιοχών τους, με τη Νίκαια να κλέβει την παράσταση στο Σύνταγμα όπου κατέβηκε συντεταγμένα μεταφέροντας και τα μοναδικά 20 τρακτέρ.

Ο απολογισμός του διημέρου κρίνεται ιδιαίτερα θετικός από αγωνιστικής πλευράς, καθώς οι διαδηλώσεις μπροστά από την Βουλή ήταν μαζικότατες, ανέδειξαν τα προβλήματα του κλάδου και έστειλαν εντυπωσιακές εικόνες σε όλο των κόσμο μέσω των τηλεοπτικών πλάνων.

Στο χθεσινό συλλαλητήριο κεντρικός ομιλητής, εκ μέρους της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των 68 μπλόκων, ήταν ο Βαγγέλης Μπούτας ο οποίος  ζήτησε για ακόμη μια φορά απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και των φορολογικών μέτρων που ψηφίστηκαν τον περασμένο Αύγουστο στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων:

«Συνάδελφοι αγρότες, ξέρουμε πολύ καλά πως ο καθένας μόνος του είναι αδύναμος. Πρέπει να το βάλουμε κι εμείς πολύ καλά στο μυαλό μας: Από μόνοι μας δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος αυτού του αγώνα. Πρέπει να έχουμε συμμαχίες γιατί χωρίς συμμαχίες δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αποτελεσματικά. Θα είναι αποσπασματικοί οι αγώνες μας. Γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε αγροτιά – εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά», προέτρεψε ο βασικός ομιλητής στο χθεσινό συλλαλητήριο κ. Βαγγέλης Μπούτας ενώ οι συγκεντρωθέντες φώναζαν το γνωστό σύνθημα (ακούστηκαν επίσης και τα γνωστά συνθήματα: «πάρτε πίσω τον νόμο λαιμητόμο», «στα μπλόκα της αγροτιάς, θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς», «τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε, θα γίνει Κιλελέρ»)…

Άγνωστο παραμένει πάντως αν θα προκύψουν σημεία επαφής με την κυβέρνηση τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο τραπέζι του διαλόγου το σύνολο των αγροτών.

Η προσεχής εβδομάδα αναμένεται να είναι καθοριστική.