«Ετοιμοπόλεμοι» δηλώνουν οι αγρότες στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα, καθώς περνούν αυτή την εβδομάδα στο plan B. Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη αναμένονται να καταφθάσουν στην Αθήνα με διάφορα μέσα μεταφοράς, όχι όμως τρακτέρ, πάνω από 2.000 άτομα, όσοι πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Ο επικεφαλής αγροτοσυνδικαλιστής, Βαγγέλης Μπούτας, κάλεσε άλλωστε από το μπλόκο της Νίκαιας τον λαό της Αθήνας να κατέβει στην πλατεία Βάθης στις 13.30, όπου θα πραγματοποιηθεί το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών. Το κάλεσμά του έχει βρει ευήκοα ώτα, καθώς η μεν ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει αύριο στάση εργασίας από τις 12.30 και μετά, ενώ την Κυριακή συνταξιοδοτικά σωματεία, αλλά και μέλη της ομοσπονδίας βιοτεχνικών σωματείων της Αθήνας, μετέβησαν στο μπλόκο της Νίκαιας σε ένδειξη συμπαράστασης.

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται και οι αγρότες της Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή από τον Πλατύκαμπο, τα «Πράσινα Φανάρια» και το Αμύνταιο, όχι όμως για την κάθοδο στην πρωτεύουσα (δεν θα συμμετάσχουν σε «κομματικές φιέστες κανενός»), αλλά για το ραντεβού με κυβερνητικό κλιμάκιο, στο οποίο θα συμμετέχουν ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο.