Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας σε ανακοίνωσή του καλεί τους υπαλλήλους των παιδικών σταθμών να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ερχόμενης Δευτέρας που στρέφεται εναντίον του νομοσχεδίου που προβλέπει την υποχρεωτική εκπαίδευση νηπίων από τα 4 έτη. Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει γονείς και εργαζόμενους με την δήθεν καθιέρωση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής.
Χωρίς τις απαραίτητες δομές, χωρίς προσλήψεις προσωπικού, χωρίς πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για χρηματοδότηση, στην πραγματικότητα υπονομεύει ένα πάγιο αίτημα να αναλάβει το κράτος υποχρεωτικά την προσχολική εκπαίδευση των παιδιών στην ηλικία 4-6.
Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου φέρνει εσπευσμένα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους των παιδικών σταθμών του ν. Λάρισας να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 26/2/2018(όπου δεν κλείνουν οι Δήμαρχοι)
Αποφασίζουμε επίσης και προκηρύσσουμε  στάση εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας.
Συγκέντρωση 11.00μμ στο Δημαρχείο Λάρισας.