Απάντηση στην από 29 Απριλίου αναφορά της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη με θέμα τη «Βελτίωση της δασικής οδοποιίας για πρόληψη πυρκαγιών σε δημοτικές εκτάσεις της κοινότητας Σαρανταπόρου του Δήμου Ελασσόνας», έλαβε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο ζωτικό αυτό ζήτημα που απασχολεί τον δήμο Ελασσόνας, το υπουργείο γνωστοποίησε στην κα Μπίζιου πως «στο αμέσως προσεχές διάστημα θα διενεργηθεί ο διοικητικός έλεγχος του αιτήματος στήριξης του δήμου Ελασσόνας, προϋπολογισμού 242.000 ευρώ

Σε σχετική δήλωση η κα Μπίζιου τονίζει:

«Σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρακολουθώ στενά τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου της βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης ενός υφιστάμενου χωμάτινου δρόμου της κοινότητας Σαρανταπόρου που θα συμβάλλει στην πρόληψη ζημιών σε δάση εξαιτίας πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.

Θεωρώ πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα δώσει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή».