Απάντηση στη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Λάρισας, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Στην απάντηση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει συγκεκριμένες πολιτικές άλλα και ενέργειες στελεχών της διακυβέρνησής του, οδηγείται σε μια απεγνωσμένη υιοθέτηση όλης της επιχειρηματολογίας της συντηρητικής δεξιάς.
Αυτή ακριβώς η τακτική αντανακλάει την ταύτιση μερίδας στελεχών του κόμματος με τις επιδιώξεις του κατεστημένου, να διατηρηθεί η σύγχυση στην ελληνική κοινωνία για τους υπεύθυνους της κρίσης. Φυσικά και δεν μας αγγίζουν τα πλαστά πολιτικά κατασκευάσματα που επεξεργάζονται οι ένοχοι της χρεοκοπίας της χώρας.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, δεν αρνούμαστε τις προσπάθειες του λαϊκού κινήματος στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να προωθηθούν λύσεις ενάντια στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της συντήρησης της χώρας. Οσο βέβαια οι ένοχοι μιας εκτροπής από τις διεκδικήσεις της πλειοψηφίας των πολιτών, επιδιώκουν να στριμώξουν και να κρύψουν στο παρελθόν της διακυβέρνησης τα πολιτικά και ποινικά ανομήματα συγκεκριμένων κύκλων των περασμένων δεκαετιών που συνέβαλαν στη χρεοκοπία της χώρας, τόσο περισσότερο αποδεικνύεται ότι «κάποιοι» συνεχίζουν να είναι υποστηρικτές και εκφραστές δεξιών πολιτικών.

Τελικά, το μόνο που απομένει από αυτό το εκτός πραγματικότητας κείμενο της Ν. Ε. του ΠΑΣΟΚ Λάρισας είναι οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί για πολίτες και μέλη κομμάτων που αγωνίζονται διαχρονικά να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα και της αλλαγής στη χώρα».