Απαντώντας σε ανακοίνωση της κ. Ρένας Καραλαριώτου ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης αναφέρει τα εξής:
«Πολύ νωρίς, σχεδόν δύο μήνες πριν τις εκλογές, αρχίσαμε να γινόμαστε μάρτυρες μιας προεκλογικής τακτικής στηριγμένης στην ακραία  πόλωση και τον καταγγελτικό λόγο. Μιας τακτικής που, προκειμένου να δελεάσει ψήφους ή να αυξήσει πιθανότητες, «ρίχνει» στη μάχη τα πάντα: «Σκάνδαλα», καταγγελίες, σκιές και συκοφαντίες. Κανένα μέτρο, κανένας περιορισμός.
Για την ουσία δεν υπάρχει φυσικά συζήτηση: Η οικονομική διαχείριση του Δήμου Λαρισαίων, ήταν και είναι διάφανη σαν γυαλί. Και τα στοιχεία προσβάσιμα σε κάθε πολίτη. Μέσω της «Διαύγειας» αλλά και μέσω των υπηρεσιών του Δήμου. Όλα καθαρά και όλα στο φως.
Όμως ο κόσμος δεν μας κρίνει μόνο για το έργο μας. Μας κρίνει και για τον τρόπο. Για το επίπεδο της ανταλλαγής απόψεων. Για τον πολιτικό μας λόγο. Αλλά και για τη διάθεση όσων προσπαθούν να θυσιάσουν τα πάντα στο βωμό μιας απεγνωσμένης προσπάθειας. Ενός ρόλου. Δεν είναι αυτό πολιτική. Δεν είναι αυτοδιοίκηση.
Τους πληροφορούμε λοιπόν, ότι ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι να εξασφαλίζει την ενότητα και τη συναίνεση στην πόλη και πριν και μετά τις εκλογές. Τους ενημερώνουμε ότι εμείς αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως εγγυητές αυτής της ενότητας. Κι αυτό το καθήκον είναι ύψιστο. Και τους καλούμε να αναλογιστούν και το δικό τους ρόλο σ’ αυτή τη μάχη. Θα είμαστε εδώ και μετά τις εκλογές. Κι εμείς θα συνεχίσουμε να εγγυόμαστε την ενότητα και τη συναίνεση πολιτικών δυνάμεων και πολιτών.»