Για πόλεμο οικονομικών συμφερόντων που δέχτηκε το «Πάρκο των Ευχών» μίλησε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.  Αναφέρθηκε σε συμφέροντα που επιχείρησαν να διακόψουν τη λειτουργία του, ενώ στράφηκε και κατά της αντιπολίτευσης η οποία "επένδυσε πολιτικά πάνω σε αυτή την κατάσταση".
Για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε: «Από την προετοιμασία της διοργάνωσης του πάρκου, φάνηκε ότι κάποιοι ήθελαν να βάλουν εμπόδια. Η εκτίμησή μας, για να μην πούμε βεβαιότητα είναι ότι κατά της λειτουργίας του Πάρκου, κινήθηκαν πρόσωπα, έξω από την πόλη της Λάρισας,  οι οποίοι ωστόσο συνδέονται με συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχαγωγίας και ων λούνα πάρκ.
Προφανώς, από πολύ νωρίς διαπιστώθηκε η δυναμική του «Πάρκου των Ευχών» και το γεγονός ότι θα αποτελούσε πόλο έλξης για χιλιάδες κόσμου. Τα συγκεκριμένα συμφέροντα, δεν δίστασαν ακόμα και μετά την έναρξη λειτουργίας του Πάρκου να κινηθούν με τέτοιο τρόπον έχοντας ως στόχο ακόμα και την διακοπή της λειτουργίας του (χαρακτηριστική η υπόθεση της καταγγελίας για θέματα δημόσιας υγείας από τα τροχόσπιτα των χειριστών και των ιδιοκτητών του παιγνιδιών του λούνα πάρκ) ενώ σε όλες σχεδόν τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς έχουν κατατεθεί καταγγελίες για μια σειρά ζητήματα που  αφορούσαν στην λειτουργία του πάρκου, με προφανή στόχο να σταματήσουν την λειτουργία του πάρκου.
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι εκείνες τις ημέρες η πόλη της Λάρισας και το Πάρκο των Ευχών, δέχθηκε ανηλεή επίθεση από τα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.  
Δυστυχώ, πάνω σ΄ αυτά τα συμφέροντα επένδυσαν πολιτικά και παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα ταυτίστηκαν με αυτά τα συμφέροντα.
Η δημοτική αρχή, αντιμετώπισε την κατάσταση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Είχαμε γνώση της απόπειρας που εξελίσσονταν, ενώ βασικός μας στόχος ήταν να μην διαταραχθεί το εορταστικό κλίμα και βεβαίως η λειτουργία του Πάρκου».
Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Όπως είναι γνωστό, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, έκρινε σε πρώτο επίπεδο, μη σύννομη την απόφαση για την εκμίσθωση χώρου για τη λειτουργία του λούνα πάρκ και του παγοδρομίου.
Αντίστοιχες αποφάσεις υπήρξαν στο παρελθόν τόσο στην Λάρισα όσο και σε άλλες πόλεις. Ο Δήμος Λαρισαίων έχει λάβει απόφαση για άσκηση προσφυγής κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Επαναλαμβάνουμε τη σταθερή μας θέση ότι όλες οι  ενέργειες έγιναν με καθαρό τροπο και πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε στην Επιτροπή του άρθρου 152.
Επίσης, όπως γνωρίζετε βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα, μετά από εισαγγελική παραγγελία. Σεβόμαστε απολύτως τη δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωσή της έρευνας θα αποδειχθεί ότι το Πάρκο των Ευχών λειτούργησε υποδειγματικά».
Σχετικά με την επισκεψιμότητα όπως τονίστηκε έφτασε τους 700.000 ανθρώπους.