Την αντίδρασή τους εκφράζουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Αννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αγιά.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε μέσω του σημερινού σχετικού δημοσιεύματος της «Ε» την πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημά της στην Αγιά Λάρισας, πληροφορία που δυστυχώς επαληθεύσαμε μετά από επικοινωνία που είχαμε με τα κεντρικά γραφεία της ΕΤΕ.
Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Νομού, θεωρούμε παράλογη και αδιανόητη μια τέτοια απόφαση, η οποία αφήνει εκτεθειμένους χιλιάδες πολίτες, επιχειρηματίες, αγρότες, τουρίστες, καθώς και ηλικιωμένους κατοίκους του Δήμου Αγιάς, που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετηθούν μέσω ATM, πόσο μάλλον μέσω e-banking.
Για τον λόγο αυτό, αποστείλαμε από κοινού επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος , κ. Παύλο Μυλωνά, στην οποία επισημαίνουμε ότι παρόλο που δεν είναι στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης να παρεμβαίνει στις διοικητικές αποφάσεις της Εθνικής Τράπεζας, τον καλούμε να αναθεωρήσει λαμβάνοντας  υπόψιν τις ανάγκες μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας, που αριθμεί 11.500 μόνιμους κατοίκους και χιλιάδες επισκέπτες ετησίως και της οποίας η οικονομία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εξαγωγές φρούτων και άλλων τοπικών προϊόντων.