Σοβαρό θέμα με την χρήση των κινητών μονάδων Υγείας έχει προκύψει στην 5 ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς, σύμφωνα με πληροφορίες του «Κ».

Υπάρχουν αντιδράσεις, μέχρι τα υψηλά κλιμάκια, για την άδεια χρήσης που δόθηκε στον Δήμο Λαρισαίων ώστε να τις χρησιμοποιεί εντός των δημοτικών διαμερισμάτων και συνηθέστερα σε πλατείες της πόλης.

Τι λένε οι αντιδρώντες; «Ότι οι μη έχοντες ασφαλιστική κάλυψη για θέματα Υγείας μπορούν πλέον, με ψηφισμένο νόμο, να απευθύνονται για εξετάσεις και περίθαλψη απ΄ευθείας στα νοσοκομεία. Οι κινητές μονάδες υπάρχουν για να καλύπτουν δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές, οι κάτοικοι των οποίων δεν είναι εύκολο να φτάσουν στα νοσοκομεία. Η χρήση τους, σημειώνουν, έχει αυξημένο κόστος όταν μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις θεραπευτηρίων, στην επικράτεια της 5ης ΥΠΕ, που δεν διαθέτουν καν αντιδραστήρια».

Επιπλέον, προσθέτουν, «έχουν φτάσει διαμαρτυρίες άλλων Δήμων οι οποίοι, βλέποντας την Λάρισα, εύλογα απαιτούν και εκείνοι την δυνατότητα χρήσης των μονάδων αυτών στις πόλεις τους».

Και επειδή δεν μας αρέσει να μιλάμε με μισόλογα, όσοι καταγγέλλουν τα παραπάνω, υποστηρίζουν ότι η παροχή των κινητών μονάδων στον Δήμο Λαρισαίων γίνεται με προσωπική πρωτοβουλία του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Νέστωρα Αντωνίου…

Αν υπάρχει αντίλογος με χαρά να τον δημοσιεύσουμε.

Κ.Τ.