Tην αντίθεσή της στην εγκατάσταση 84 ανεμογεννητριών στην περιοχή του Κισσάβου εκφράζει η Ομάδα Αγώνα Κίσσαβος SOS προβάλλοντας σήμερα και αύριο το ντοκιμαντέρ ''Ο Ασκός του Αιόλου'' . Ένα ντοκιμαντέρ που ερευνά το θέμα της αιολικής ενέργειας στη χώρα μας στο όνομα της ''πράσινης ανάπτυξης''.
Η πρώτη προβολή θα γίνει σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα (20:00) και η δεύτερη αύριο Παρασκευή 26 Μαΐου στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά (20:00).
Στο σχετικό κείμενο τονίζονται τα εξής: «Είμαστε οικολογικά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι και ενημερωμένοι ορειβάτες, αναρριχητές, πεζοπόροι, συλλογικότητες, επιστήμονες, επαγγελματίες, καλλιτέχνες, μα πάνω απ' όλα πολίτες που ενδιαφερόμαστε για τα τοπικά προβλήματα πάντα εντασσόμενα στα ευρύτερα.
Αγωνιζόμαστε κατά των 84 γιγαντιαίων ανεμογεννητριών που προτίθενται να εγκαταστήσουν στον Κίσσαβο.
Λέμε ΟΧΙ στη βιομηχανοποίηση του Κισσάβου!
Αν υλοποιηθούν τα αιολικά ''πάρκα'' στο βουνό, θα μετατρέψουν τον Κίσσαβο σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που αποτελούν τεράστια κέρδη για λίγες εταιρείες χωρίς πρακτικά να υπάρχει συνεχόμενη παραγωγή ενέργειας. Θα επιφέρουν μια τεράστια κατασρτοφή και ερημοποίηση του φυσικού τοπίου. Λέμε ΟΧΙ στην αποσάθρωση, καταστροφή και ερημοποίηση των ορεινών όγκων και φυσικών τοπίων!!!
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας γης για αμφίβολα ενεργειακά ποσοτικά οφέλη!
Στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών διοργανώνουμε την προβολή του ντοκιμαντέρ ''Ο Ασκός του Αιόλου'', ένα ντοκιμαντέρ για την αιολική ενέργεια στην Ελλάδα. Αμέσως μετά τη προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ, με αγωνιστές άλλων περιοχών της χώρας οι οποίοι θα μας καταθέσουν την εμπειρία τους σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες των ανεμογεννητριών, με ανθρώπους που έχουν άμεση σχέση με το θέμα της ενέργειας στην Ελλάδα, είτε επαγγελματικά είτε επιστημονικά, καθώς και ενημέρωση από την Ομάδα Αγώνα Κίσσαβος SOS πιο συγκεκριμένα για τον Κίσσαβο».
τι