Το Σάββατο 4 Μαϊου και ώρα 19:00 θα πραγματοπoιηθεί ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό στη Μόνιμη Έκθεση της Συλλογής Κατσίγρα από την επιμελήτρια κ. Συραγώ Τσιάρα, Ιστορικό Τέχνης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων «Ευεστώ» με μαέστρο τον κ. Κων/νο Μάτη και στο πιάνο την κ. Έφη Φαρμάκη.
Επίσης, την Κυριακή 5 Μαϊου και ώρα 12:00, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου αλλά και για οποιονδήποτε επιθυμεί να την παρακολουθήσει, από την κ. Συραγώ Τσιάρα, ιστορικό τέχνης, επιμελήτρια της έκθεσης.
Η Συλλογή Γ. Ι. Κατσίγρα δημιουργήθηκε στο διάστημα 1950 – 1965 από τον γιατρό Γεώργιο Κατσίγρα (1914 – 1998) και περιλαμβάνει 780 έργα-ζωγραφικά, χαρακτικά και σχέδια- από τον 19ο μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα. Ο συλλέκτης αποφάσισε να δωρίσει τη συλλογή του στο Δήμο Λαρισαίων το 1981 με μοναδικό όρο την ανέγερση ειδικού κτιρίου για τη στέγαση της. Το 1983 ιδρύθηκε η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και τα επίσημα εγκαίνια στο νέο κτίριο έγιναν το Νοέμβριο του 2003.
Η είσοδος ελεύθερη.