«Επανέναρξη» κάνουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου τα μουσεία όλης της χώρας (και της Λάρισας), μετά από τρεις μήνες που παρέμειναν κλειστά λόγω της κρίσης με τον κορωνοϊό.

Οι επικεφαλής και οι εργαζόμενοι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα και με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όσο για τους κανόνες που οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν για την προστασία τους, θυμίζουμε μεταξύ άλλων την τήρηση των αποστάσεων (1,5 μ. για τους ανοικτούς χώρους και 2 μ. για τους κλειστούς), την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας και τη συμμετοχή ως και 8 ατόμων στις ομαδικές ξεναγήσεις.

Στη Λάρισα το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο ανοίγει ξανά τις πύλες του για το κοινό, φιλοξενώντας την έκθεση με θέμα «Λιθανάγλυφα και πελεκάνοι στη Δυτική Θεσσαλία 19ος – αρχές 20ου αι.».

Η έκθεση θα αναπτύσσεται στην εξωτερική όψη του κτιρίου και θα μπορεί ο καθένας να την επισκέπτεται μεμονωμένα σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας του ΥΠΠΟΑ. Σε αυτή, θα παρουσιαστεί φωτογραφικό υλικό του Τάκη Τλούπα που μελέτησε η ιδρύτρια του Μουσείου Λένα Γουργιώτη.

Μετά από σχεδόν 3 μήνες, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας ανοίγει ξανά έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας των επισκεπτών του. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι 8:30 το πρωί με 3:30 το μεσημέρι.

Τέλος η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα ανοίγει και πάλι τις πόρτες της την Τρίτη 16 Ιουνίου καλώντας μας να επισκεφθούμε: Τη μόνιμη έκθεση της Συλλογής Κατσίγρα «ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ/RECONNECT», την έκθεση «Τάκης Τλούπας. Ταξίδια μιας ζωής».
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10:00-14:00 και 18:00-21:00.