Μπορεί ο εκτροχιασμός βαγονιού της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα σήμερα το πρωί να μην προκάλεσε σοβαρά προβλήματα πέρα από τις καθυστερήσεις στα υπόλοιπα δρομολόγια, ωστόσο αύξησε την ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, και ιδίως αυτών που διαμένουν σε οικίες ακριβώς δίπλα από τη σιδηροδρομική γραμμή που διασχίζει την πόλη της Λάρισας.
Η ανησυχία των κατοίκων όπως αναφέρουν στη «Θ.Τ.» αυξήθηκε μετά το τραγικό συμβάν του Αδένδρου Θεσσαλονίκης πριν από λίγους μήνες, όταν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές μετά από τον εκτροχιασμό τρένου. Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι μπορεί να λάβει χώρα ένα τέτοιο περιστατικό από τη στιγμή που πολλά σπίτια βρίσκονται πολύ κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή. Μάλιστα εκφράζουν την ανησυχία τους για το αν γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι συντηρήσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στο συγκεκριμένο σημείο, με το σημερινό συμβάν να τους προβληματίζει ακόμη περισσότερο.
Το θέμα εξάλλου της υπογειοποίησης ή ακόμα και της απομάκρυνσης της σιδηροδρομικής γραμμής έχει απασχολήσει και τη Δημοτική Αρχή Λαρισαίων, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τί μπορεί να γίνει...

thessaliatv.gr  (Xρυσόστομος Τρίμμης)