Επιστολή διαμαρτυρίας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Ο.Λ.Θ. Α.Ε., προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα  απέστειλε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Αχιλλέας Νταβέλης.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ τονίζει : «Οι κυλιόμενες απεργίες των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά ως αντίδραση στη διαδικασία ιδιωτικοποίησής τους, στρέφονται με ευθύ τρόπο κατά όλων των επαγγελματικών τάξεων, που εξαρτώνται άμεσα σε μεγάλο βαθμό από την ομαλή και αδιατάρακτη λειτουργία των Λιμένων ”.

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για το πώς θα  εξελιχθεί η  παρούσα δυσμενής κατάσταση, η οποία ασφαλώς  προκαλεί «έμφραγμα» στις θαλάσσιες μεταφορές και κατ’ επέκταση σοβαρά προβλήματα στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, των θεσσαλικών επιχειρήσεων δημιουργώντας προβλήματα στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων καθώς και στο κύρος  του επιχειρηματικού κόσμου το οποίο έχει διαταραχθεί ανεπανόρθωτα με ολέθριες οικονομικά συνέπειες τόσο για τις ίδιες όσο και για το εξαρτώμενο από αυτές κοινωνικό σύνολο.

Επιπλέον δε,  η  χρονική στιγμή και ο τρόπος που επιλέχτηκε η απεργία, στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό της Θεσσαλίας αλλά και της Χώρας τονίζει στην επιστολή του.

Μέσω της επιστολής του ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ζητά:

• την άμεση παρέμβασή του Πρωθυπουργού,  ώστε να δοθεί λύση στο φλέγον ζήτημα της λειτουργίας των Λιμένων

•την άμεση δραστική παρέμβαση του  Αρμόδιου Υπουργού της Κυβέρνησης προς την κατεύθυνση λήψης αναγκαίων και επειγόντων μέτρων, ώστε να ανασταλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν τα λιμάνια σε ομαλούς ρυθμούς λειτουργίας.

Ο ΣΘΕΒ καλεί αμφότερες τις πλευρές, να εντείνουν, μέσω του διαλόγου, τις προσπάθειές τους για μία άμεση λύση, καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος και οι εργαζόμενοι της Χώρας, που επίσης καλούνται να αντιμετωπίσουν την ίδια φορολογική και ασφαλιστική «καταιγίδα», δεν αντέχουν τη δίνη νέων περιπετειών και ζητά από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα».