Μπορεί από την πλευρά της διοίκησης των νοσοκομείων της Λάρισας στον πρόσφατο απολογισμό για τη δράση και τις κινήσεις στο πλαίσιο των δύο ιδρυμάτων να έγινε λόγος για συνεχή προσπάθεια, ωστόσο αυτή η προσπάθεια φαίνεται ότι θα πρέπει να αυξηθεί και να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική, αφού οι ελλείψεις και οι βλάβες σε εξοπλισμό είναι απόλυτα δεδομένες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα μηχανήματα υπέρηχων στην καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με δύο να είναι τουλάχιστον διαθέσιμα-με τη διαθεσιμότητα αυτή πάντως σύμφωνα με πληροφορίες να είναι κατ ευφημισμό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ένας υπέρηχος αγοράστηκε την δεκαετία του 1990, και όπως και να έχει η συνεχής χρήση του εδώ και δεκαετίες δεν επιτρέπει να εκδίδει και τις πιο καθαρές εξετάσεις... «Τοπίο στην ομίχλη» έχουν βαφτιστεί τα αποτελέσματα του συγκεκριμένο υπέρηχου μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη αν σκεφτεί κανείς ότι ο έτερος υπέρηχος, αγορασμένος περίπου προ οκταετίας παρουσιάζει συχνές βλάβες.
Βλάβες οι οποίες έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται εδώ και ένα εξάμηνο, με τις ίδιες πληροφορίες ν αναφέρουν πως ουσιαστικά έχουν θέσει το μηχάνημα εκτός λειτουργίας πλήρως το τελευταίο δίμηνο. Όλα αυτά σε μία κρίσιμη κλινική και για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με την αναγκαιότητα του εξοπλισμού να μην τίθεται σε καμία περίπτωση ως ερώτημα, αλλά ως δεδομένο.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι πριν λίγο καιρό είχε τεθεί εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ωστόσο μετά από λίγες ημέρες αποκαταστάθηκε η βλάβη. Κάθε περιστατικό όμως αυτές τις ημέρες το οποίο απαιτούσε αξονική τομογραφία μεταφερόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για τον εκάστοτε ασθενή που είχε να αντιμετωπίσει επιπλέον ταλαιπωρία, αλλά και με συνέπεια να σπαταλούνται δυνάμεις του ΕΚΑΒ, που θα μπορούσαν να απασχοληθούν σε άλλα περιστατικά.

Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)