Περίπου 2 χιλιάδες πρωτοετείς σπουδαστές και σπουδάστριες περιμένει το ΤΕΙ Θεσσαλίας την ερχόμενη ακαδημαϊκή περίοδο, με τη διοίκηση του ιδρύματος να τονίζει πάντως ότι υπάρχουν ελλείψεις στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.
Ενώ υπάρχουν πολλές αποχωρήσεις κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων τόσο εκπαιδευτικού όσο και διοικητικού προσωπικού, δεν υπάρχει αναπλήρωσή τους αναφέρει ο πρόεδρος του ιδρύματος Παναγιώτης Γούλας. Την ίδια στιγμή όλοι βρίσκονται σε αναμονή για την πρόσληψη ακόμη 15 μόνιμων καθηγητών κάτι όμως που φαίνεται ότι θα προχωρήσει μετά το 2018.
Όσον αφορά από εκεί και πέρα τα σενάρια περί συγχωνεύσεων ιδρυμάτων, στα πρότυπα της διαδικασίας που ακολουθείται για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, όλοι περιμένουν τις σχετικές εξελίξεις, μετά και την πρόσφατη Σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ με το Υπουργείο Παιδείας. Ένα από αυτά τα σενάρια φέρνει το ΤΕΙ Θεσσαλίας να συγχωνεύεται με τα αντίστοιχα ιδρύματα της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος, μεταξύ άλλων, ενώ ένα άλλο σενάριο κάνει λόγο για συγχώνευση ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Θεσσαλίας. Αυτό όμως, όπως παραδέχεται και η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας, θα σημάνει και κατάργηση ομοειδών τμημάτων, καθώς όλα δείχνουν ότι ένα ακόμη σχέδιο «Αθηνά» έρχεται στο προσκήνιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

thessaliatv.g (Χρυσόστομος Τρίμμης)