Μια μοναδική ευκαιρία είχαν οι εκπαιδευόμενοι του 2ου ΣΔΕ Λάρισας να μάθουν τα βασικά για την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία καθώς και τις προοπτικές απασχόλησής τους σε τέτοιες δραστηριότητες στο πλαίσιο της κοινωνικής επανένταξής τους.

Ο γεωπόνος με εξειδίκευση στον έλεγχο και πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων κ. Κωνσταντίνος Σαμουρέλης έθεσε τις αρχές και κανόνες βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας καθώς και τους ελέγχους για την πιστοποίηση αγροτών - κτηνοτρόφων  και επιχειρήσεων. 

Οι εκπαιδευόμενοι έθεσαν ερωτήματα και μοιράστηκαν προβληματισμούς για τις κύριες πιστοποιημένες καλλιέργειες και κατηγορίες ζωικού κεφαλαίου στην Ελλάδα καθώς και για τα προβλήματα κατά την εφαρμογή των αρχών της βιολογικής γεωργίας.

Ο κ. Σαμουρέλης τους υπέδειξε τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που παρατηρούνται. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρήθηκε στο δεύτερο μέρος της συζήτησης για τη διάθεση πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τις τάσεις που παρατηρούνται στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Τέλος, οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου ενδιαφέρθηκαν για επιδοτούμενα προγράμματα σχετικά με τη βιολογική γεωργία στην Ελλάδα και τους τρόπους που μπορούν να τύχουν αυτοί σχετικής επιδότησης μετά την αποφυλάκισή τους.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου ΟSOS και του διαθεματικού σχεδίου δράσης (project) με αντικείμενο την εξεύρεση προοπτικών απασχόλησης, προώθηση της επικοινωνίας και της ανάπτυξης δεξιοτήτων στη σύγχρονη Ευρώπη».