Διευκρινίσεις και... λύσεις για την άνιση και δυσμενή διακριτική μεταχείριση των ενστόλων που κατετάγησαν στο στρατό κατά τη διετία 1990-1992 και αντιμετωπίζουν, όπως καταγγέλλεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας την αδιαφορία της Πολιτείας στα ασφαλιστικά τους θέματα ζητά με αναφορά του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.

Η λύση του ασφαλιστικού των στρατιωτικών ,όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό δημοσίευμα ,ήταν προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης ,δια στόματος της τότε επιτροπής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ γι'αυτό και επιβάλλεται, επισημαίνει ο Γιώργος Κατσιαντώνης ,μία απάντηση από τα δύο συναρμόδια Υπουργεία ως προς την επιβολή ενεργειών και μεταβατικών διατάξεων ... που θα συμβάλλουν στην άρση των αδικιών επί των ασφαλιστικών θεμάτων της συγκεκριμένης κατηγορίας ενστόλων.

Η αναφορά του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ:

·         Υπουργό Εθνικής Άμυνας

·         Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: Σε απόγνωση οι ένστολοι για την άνιση και δυσμενή διακριτική μεταχείριση επί ασφαλιστικών θεμάτων του Στρατιωτικού Προσωπικού (Καταταγέντες 1990 – 1992).

Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις άμεσες ενέργειές σας περί του εν θέματι αναφερομένου δημοσιεύματος, το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας, από τον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας.