Άμεσες και μαζικές προσλήψεις προσωπικού ζητούν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με αφορμή το νέο ωράριο εργασίας τους. Οι γιατροί κάνουν λόγο για «γκρίζες ζώνες» και παγίδες εις βάρος της εργασίας τους αλλά και της νοσοκομειακής λειτουργίας. Επισημαίνουν μάλιστα την παντελή απουσία ενημέρωσης από την κεντρική ηγεσία του υπουργείου υγείας για τον χρόνο και τρόπο εφαρμογής του νέου νόμου.
Στην σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ του ΠΓΝ Λάρισας αναφέρονται τα εξής:
"Την Τέταρτη 28/11/2017 πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας  κοινή Γενική συνέλευση Ιατρών Ε.Σ.Υ και μελών Δ.Ε.Π. Μοναδικό θέμα της συνέλευσης ήταν η ανάλυση του Νόμου 4498/16.11.2017 σχετικά με την Οργάνωση χρόνου εργασίας νοσοκομειακών Ιατρών.
Στην Γενική συνέλευση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της εκτελεστικής γραμματείας την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας, καθώς και αντιπροσωπείες των συλλόγων Νοσοκομειακών ιατρών νοσοκομείων της 5ης Υ.Π.Ε
Κατά την συζήτηση αναλύθηκε διεξοδικά κάθε άρθρο του νόμου.
Αναδείχθηκε η παντελής απουσία ενημέρωσης από την κεντρική ηγεσία του υπουργείου υγείας για τον χρόνο και τρόπο εφαρμογής του άνωθεν νόμου.
Εκφράστηκε από το σύνολο των συναδέλφων έντονος προβληματισμός για την δυνατότητα υλοποίησης του Νόμου.
Οι πάγιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό όχι μόνο καθιστούν αδύνατη την πρακτική εφαρμογή του,αλλά αναδεικνύουν περίτρανα το τεράστιο έλλειμμα ανθρωπινού δυναμικού στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και καθιστούν την εφαρμογή του νόμου πρακτικά αδύνατη με τις παρούσες συνθήκες και ιατρικό προσωπικό. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε με δήλωσή του ο διοικητής της ΥΠΕ.
Τονίστηκε επίσης, ότι  ο συγκεκριμένος νόμος αδιαφορεί πλήρως για την εκπαίδευση των νέων συνάδελφων ιατρών , αφού πλέον, (λόγω της μεγάλης έλλειψης αυτών)  τους περιορίζει μόνο στην κάλυψη των εφημεριακών αναγκών.
Η κάλυψη των εφημεριών κινδυνεύει να πραγματοποιείται με εφημερίες ετοιμότητας, δηλαδή με τους γιατρούς εκτός του χώρου του νοσοκομείου, που θα θέσει τους ασθενείς μας σε κίνδυνο και τους γιατρούς σε απλήρωτες ώρες εργασίας. Είναι  οξύμωρο να νομοθετείται ένας νόμοςμε πρόθεση την διασφάλιση της ψυχικής και σωματικής υγείας των Ιατρών, αλλά που στην ουσία τους εξωθεί να εργάζονται σε απλήρωτες εφημερίες παρά την αναγκαία, επιπλέον και συνεχή παρουσία τους στο χώρο εργασίας.
Καταγγέλλουμε το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση αδιαφορώντας για τις προτάσεις των συλλογικών μας οργάνων. Είναι αναγκαία και επιτακτική ανάγκη το υπουργείο να προβεί άμεσα και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση στην υπογραφή εθνικής κλαδικής σύμβασης με την ομοσπονδία μας, που θα μας διασφαλίσει ανθρώπινες και όχι εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας.
Απαιτούμε άμεσες και μαζικές προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, επανασχεδιασμό του εφημεριακού προτύπου του νοσοκομείου μας μετά από συζήτηση με τους διευθυντές των τμημάτων
Ζητάμε αξιοπρεπείς μισθούς και αποζημιώσεις για τις εφημερίες μας".