Ακόμα… τρέχει ένας αλλεργικός που προσπάθησε να κλέψει μελίσσια σε περιοχή του Βόλου καθώς δέχθηκε διπλό "τσίμπημα" τόσο από τις μέλισσες όσο και από το δικαστήριο της Λάρισας που τον τιμώρησε για την πράξη του.

Ο μεσήλικας μπορεί να μην έχει κανέναν οικονομικό πρόβλημα αφού δηλώνει 37.000 ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ετησίως όπως ανέφερε στο δικαστήριο, αποδείχθηκε όμως πως είχε αδυναμία στο ξένο… μέλι.

Ένα πρωινό λοιπόν πριν από τρία χρόνια πιάστηκε να ανοίγει ξένες κυψέλες για να αφαιρέσει από μέσα τα πλαίσια με τον πληθυσμό των μελισσών.

Την ώρα που έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη άρχισε να τρέχει μέσα στα πουρνάρια και αρχικά εξαφανίστηκε. Λίγα λεπτά αργότερα όμως τον είδε ο ιδιοκτήτης να μπαίνει στο αυτοκίνητό του, τον τύπο και τα στοιχεία του οποίου συγκράτησε.

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του, τόνισε πως είναι αλλεργικός στα τσιμπήματα των μελισσών παρά το γεγονός πως έχει και ο ίδιος μελίσσια.

Εξήγησε πως εκείνη την ημέρα δεν φορούσε τα γάντια του ενώ φορούσε όλο τον υπόλοιπο εξοπλισμό. Είπε πως βρέθηκε στο σημείο για να παρατηρήσει τα συγκεκριμένα μελίσσια καθώς έχει και ο ίδιος δικά του μελίσσια σε κοντινή απόσταση και νωρίτερα είχε απωλέσει κάποια σμήνη.

Για άγνωστο λόγο όμως ανέφερε πως άνοιξαν οι κυψέλες και την ώρα που άκουσε τις φωνές του ιδιοκτήτη, δεν μπορούσε να απαντήσει καθώς είχε δεχθεί πολλά τσιμπήματα και έτρεχε να πάρει το αυτοκίνητό του και να πάει σπίτι του για να κάνει την απαραίτητη ένεση.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν έπεισε το δικαστήριο. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων (Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020) τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ζωοκλοοπής και τον τιμώρησε με 10 μήνες φυλάκιση έχοντας όμως τριετή αναστολή.

Κώστας Γκιάστας (Ρεπορτάζ του Κάμπου)