Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Απόστολος Τζαμαλής θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας αντικαθιστώντας από τον Σεπτέμβριο τον νεοπροαχθέντα σε αντιεισαγγελέα Εφετών κ. Ιωάννη Μαγκούτα, που τοποθετείται στην Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που εδρεύει στο Αγρίνιο.

Αρκετές είναι όμως οι αλλαγές που έχουμε σε δικαστές, εφέτες και εισαγγελείς και σχετίζονται με τη Λάρισα.

Πιο αναλυτικά: Όσον αφορά στους εφέτες, από το Εφετείο της Λάρισας μετατίθενται στο αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης οι εφέτες κ.κ. Νικόλαος Πουλάκης, Αναστασία Κουτσογιαννούλη και Χρυσούλα Παπαδοπούλου.

Στο Εφετείο Ιωαννίνων μετατίθεται από τη Λάρισα ο εφέτης κ. Σπυρίδων Μελάς.

Τέσσερις ωστόσο είναι και οι εφέτες που μετατίθενται στο Εφετείο της Λάρισας. Η κ. Μαρία Σπυρίδου από αυτό της Αθήνας, η κ. Μαρία Προσφιλίδου από τα Ιωάννινα, ο κ. Γεώργιος Βερούσης από τον Πειραιά και η κ. Βασιλική Γιαννάκου από την Αθήνα.

Μεταθέσεις όμως έχουμε και στον χώρο των προέδρων Πρωτοδικών. Από τη Λάρισα πηγαίνει στη Βέροια η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Λάρισας κ. Στυλιανή Σωτηροπούλου ενώ από το Πρωτοδικείο Αθηνών μετατίθεται σε αυτό της Λάρισας η πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Ευμορφία Καραβασίλη.

Στους πρωτοδίκες τώρα έχουμε τις εξής μεταθέσεις με λαρισινό ενδιαφέρον. Ο κ. Πέτρος Κομισόπουλος από το Πρωτοδικείο Λάρισας μετατίθεται σε αυτό της Θεσσαλονίκης, ενώ από την Αθήνα έρχονται στη Λάρισα οι κ. Εύα Ναστούλα και Όλγα Νίκου. Στην Εισαγγελία Εφετών Αθήνας τοποθετούνται οι νεοπροαχθέντες εισαγγελείς Εφετών κ. Εμμανουήλ Μπότσογλου και Γεώργιος Κοσμίδης.

Στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας μετατίθενται οι εξής τέσσερις αντιεισαγγελείς Εφετών: κ. Αγορίτσα Καράτζιου (από Αθήνα), η κ. Ιωάννα Ζωγράφου (από Αθήνα), η κ. Ιωάννα Κατσή (από Ναύπλιο) και η κ. Αλεξάνδρα Χολέβα (από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης). Τέλος, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Άγγελος Βάσιος από την αντίστοιχη Εισαγγελία Λάρισας μετατίθεται σε αυτήν της Θεσσαλονίκης, ενώ δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών μετατίθενται στη Λάρισα. Η κ. Ειρήνη Κεχαγιά από την Εισαγγελία Άρτας και η κ. Λουκία Παπαευθυμίου από την αντίστοιχη Εισαγγελία της Ορεστιάδας. 

Κώστας Γκιάστας (Ελευθερία)