Στα άκρα έφτασε ο "χαρτοπόλεμος" των ανακοινώσεων μεταξύ αντιπολίτευσης και δημοτικής αρχής για την προοπτική ανάληψης των καθηκόντων του Μάνθου Σαρρή ως γενικού γραμματέα του Δήμου Λαρισαίων.

Η αρχική ανακοίνωση της Ρένας Καραλαριώτου, στην οποία εγένετο αναφορά σε «φωτογραφική τροπολογία» που πέρασε προχθές από τη βουλή με στόχο να γίνει εν τέλει γενικός γραμματέας του δήμου ο κ. Σαρρής, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καλογιάννη η οποία μάλιστα ήρθε σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

«Μαθήματα ηθικής, από την κ. Καραλαριώτου, δεν δεχόμαστε. Ευτυχώς σ’ αυτή την πόλη είμαστε όλοι γνωστοί.

Η ανακοίνωση της συνιστά μνημείο χυδαιότητας. Πρόκειται για παραλήρημα που αναδεικνύει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της.

Σε ότι αφορά στο ζήτημα του γενικού γραμματέα του Δήμου, υπενθυμίζουμε από τις 23 Νοεμβρίου, με απόφαση του δημάρχου έχουν ανασταλεί τα καθήκοντά του, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου,

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις του δημάρχου θα ανακοινωθούν μετά την περίοδο των γιορτών.»

Νέα απάντηση Καραλαριώτου

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, υπήρξε νέα απάντηση από την μείζονα αντιπολίτευση στην οποία και αναφέρονται τα εξής: «Τελικά  το μόνο που παραμένει ίδιο και σταθερό , για την δημοτική αρχή , είναι η επιλογή των προσωπικών επιθέσεων κατά της κ. Καραλαριωτου, όταν τα πράγματα «ζορίζουν». Ο Δήμαρχος αντί να απαντήσει στην ουσία του θέματος που  θέσαμε, προς ενημέρωση και των συμπολιτών μας,  «πετάει την μπάλα στην εξέδρα» για να κρύψει προφανώς αυτά που αυτός γνωρίζει…»

Η αρχική ανακοίνωση της Καραλαριώτου

«Συγχαρητήρια κ. Δήμαρχε ….

Η κυβέρνηση προχθές το βράδυ στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χωρικός σχεδιασμός –βιώσιμη ανάπτυξη» κατέθεσε και ψήφισε την τροπολογία 865//93 , με τίτλο «Γενικοί Γραμματείς Δήμων πτυχιούχοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης «. OΥπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης για την συγκεκριμένη τροπολογία ανέφερε: «Η τροπολογία 865/93 , η οποία αφορά την εξίσωση πτυχιούχων ΚΑΤΕΕ με τα ΤΕΙ για Γενικούς Γραμματείς Δήμων , πτυχιούχων τεχνολογικής εκπαίδευσης , γίνεται αποδεκτή"

Ψηφίστηκε δηλαδή «φωτογραφική» τροπολογία για να διευκολύνει αποκλειστικά και μόνο όσους επιθυμούν να γίνουν γενικοί γραμματείς δήμων αλλά δεν έχουν τα τυπικά προσόντα (πτυχίο) που ο νόμος ρητά όριζε .

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις στην Ελλάδα, στη Λάρισα πάντως η τροπολογία κραυγάζει.

Aφορά στην , γνωστή στους Λαρισαίους, υπόθεση του κ. Μανθου Σαρρή ο οποίος διορίστηκε με απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων κ.Καλογιάννη γενικός γραμματέας του δήμου Λαρισαίων, στις 21-Απριλιου 2016!.

Πραξικοπηματικά από ότι δείχνουν τα πράγματα . Η έλλειψη τυπικών προσόντων του κ.Σαρρη επιχειρείτε να καλυφθεί με αυτή την τροπολογία.

Καθότι ο κ. Σαρρής πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ,αρχικά δεν είχε το πτυχίο που απαιτούνταν από το νόμο και για να το αποκτήσει έδωσε τις πτυχιακές του εξετάσεις σε ηλικία 60 ετών!

Όμως φοίτησε στα ΚΑΤΕΕ και το πτυχίο που πήρε30 χρόνιά μετά , μόνο για τον διορισμό του , δεν είχε την ισχύ που ο νόμος απαιτούσε , δεν ήταν δηλαδή πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , γι αυτό και η απόφαση του δημάρχου κρίθηκε μη νόμιμη από το ελεγκτικό συνέδριο και αναγκάστηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων να τον αποπέμψει , καθώς το ελεγκτικό συνέδριο δεν ενέκρινε την μισθοδοσία του .

Το ερώτημα τώρα είναι εάν η «φωτογραφική» τροπολογία ( την οποία προανήγγειλε σε όσους τον ρωτούσαν ο κ. Σαρρής) ήταν μεθοδευμένη και από τον δήμαρχο ώστε να διοριστεί εκ νέου ο κ. Σαρρής γενικός γραμματέας του δήμου . Και επειδή φανταζόμαστε ότι μια παράταξη που πήρε χιλιάδες ψήφους στις εκλογές στην πόλη της Λάρισας, δεν μπορεί να μην διαθέτει στελέχη με ένα πτυχίο της προκοπής έτσι ώστε να αποτελέσει στενό συνεργάτη του δημάρχου, αναρωτιόμαστε: μέχρι ποιου σημείου δέχεται να εκτεθεί ο δήμαρχος Λαρισαίων, απέναντι στους χιλιάδες νομοταγείς πολίτες , για να βολέψει σε δημόσια καρέκλα τον κομματικό του φίλο; Πόσο μάλλον που ο κ. Σαρρής κατετάγη 28ος δημοτικός σύμβουλος σε σειρά ψήφων και υπάρχουν στελέχη του συνδυασμού Καλογιάννη που δεν χρειάζεται να προσφύγουν σε μεθοδεύσεις για να πλαισιώσουν τον δήμαρχο στην άσκηση των καθηκόντων του .

Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Δήμαρχος δεν θα υποπέσει στο ολίσθημα να ξαναπροσλάβει τον κ. Σαρρή γιατί τότε κάθε διακήρυξη περί ηθικής πάει περίπατο.

Συγχαρητήρια και ευχόμαστε η δημοτική αρχή να δείξει τον ίδιο ζήλο και για τα προβλήματα που απασχολούν τους Λαρισαίους.»

* Φωτό αρχείου