Σε νομοτεχνική βελτίωση έστω και στο… παρά ένα της ψήφισης του νομοσχεδίου προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας δεκτή την παρατήρηση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη, να διευκρινιστεί πως στο ακατάσχετο συμπεριλαμβάνονται μισθοί, συντάξεις και αγροτικές επιδοτήσεις, σε ότι αφορά το νέο πτωχευτικό κώδικα.

Ωστόσο το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα διατηρεί σωρεία προβληματικών σημείων που το τελευταίο διάστημα έχουν στηλιτευθεί τόσο από τον Λαρισαίο πολιτικό, όσο και από επιστημονικούς φορείς, επιχειρηματικές και καταναλωτικές ενώσεις και συνδικάτα.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη πάντως, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε τα εξής: «Δυστυχώς το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα είναι οδοστρωτήρας για την ιδιωτική περιουσία.

Στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων που επεξεργάστηκε το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, επεσήμανα στον υπουργό Οικονομικών τον άμεσο κίνδυνο κατάργησης του ακατάσχετου για μισθούς, συντάξεις και αγροτικές επιδοτήσεις, γι’ αυτούς που θα πτωχεύουν και οι οποίοι δυστυχώς με ευθύνη της κυβέρνησης θα είναι πολλοί.

Φαίνεται πως είδε ως θετικό και βάσιμο το αίτημά μου, φέρνοντας τη σχετική νομοτεχνική βελτίωση, σύμφωνα με την οποία δεν επηρεάζεται το ακατάσχετο. Ας είναι κι έτσι. Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι σώζεται».