«Για άλλη μια χρονιά, πορευτήκαμε μέσα σε  δύσκολες συγκυρίες για την οικονομία και την κοινωνία. Το έργο μας είναι ο αδιάψευστος κριτής μας» ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη σημερινή εκδήλωση για τον απολογισμό έργου του 2018.
Όπως σημείωσε «σε 2.920 ημέρες Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκαν ή προωθήθηκαν 4.789 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,8  δισ. ευρώ και 2.540 επενδύσεις, συνολικού ύψους 670 εκατομμυρίων ευρώ.   Εκατοντάδες πρωτοβουλίες, διαβουλεύσεις, διεθνείς συμμετοχές. 21 εθνικά και ευρωπαϊκά βραβεία. Η Θεσσαλία δημιουργεί εξελίξεις στις Βρυξέλλες. Και ανοίγει δρόμους καθώς αποτελεί περιφέρεια - πιλότο πανελλαδικά, στο σχεδιασμό για την κατασκευή και λειτουργία υποβρυχίων μουσείων και  καταδυτικών πάρκων. Ολοκληρώσαμε εμβληματικά έργα. Και   φτάσαμε  στο πιο μικρό και απομακρυσμένο χωριό της περιφέρειας, συντηρώντας αγροτικούς δρόμους, διανοίγοντας δασικούς, κάνοντας αποχιονισμό.»
Aναφερόμενος στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας τόνισε ότι «είναι σήμερα ένα πρόγραμμα πλήρες, υγιές, στοχευμένο και με σταθερά αυξανόμενη πρόοδο, με την πρόοδό του να αναφέρεται στην πραγματική οικονομία.  Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται,  σε 423,7 εκατ. € δημόσιας δαπάνης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε εξειδίκευση δράσεων 111%, έχουμε βγάλει προσκλήσεις 127% και οι εντάξεις έργων είναι στο 91%.
Στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 μιλάμε ουσιαστικά για Νέα και σημαντικά έργα. Όχι για έτοιμα έργα που μεταφέρθηκαν από το ΕΣΠΑ 2007-2013 ούτε για έργα που μπήκαν στο Πρόγραμμα έχοντας ξεκινήσει με άλλη χρηματοδότηση με σκοπό να ενισχύσουν λογιστικά την πρόοδο του, αλλά απομειώνοντας τη δυνατότητα του να υλοποιήσει νέα έργα και να φέρει νέα αποτελέσματα στη Θεσσαλία.
Και βέβαια έχοντας ένα ΠΕΠ Θεσσαλίας 2007-2013 που τελείωσε έγκαιρα χωρίς να αφήσουμε ούτε ένα έργο ημιτελές, χωρίς δημοσιονομικές διορθώσεις, σχεδόν χωρίς υπερδεσμεύσεις ούτε υπερβάσεις σε βάρος του εθνικού ΠΔΕ.
 Ένα υγιές και πλήρες Πρόγραμμα ολοκληρώσαμε στη  Θεσσαλία επιτυγχάνοντας τους στόχους που είχαμε  θέσει και με ένα αντίστοιχο Πρόγραμμα προχωράμε  δυναμικά.»

Οσο για τη στόχευση για το μέλλον «περιλαμβάνει δύο εμβληματικά έργα που θα στηρίξουν την  επιχειρηματικότητα δίνοντας κίνητρο στους νέους να μείνουν στον τόπο τους αλλά και θα ενδυναμώσουν τη θέση της Περιφέρειας ως κέντρου παροχής ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Πρόκειται για:
-Το Κέντρο Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας που θα αναπτύξουμε σε συνεργασία με  την Τεχνόπολη και το ΤΕΙ  σε 3 άξονες: Ψηφιακή ανταγωνιστικότητα, Καινοτομία και Νεανική επιχειρηματικότητα, Καινοτομία στον Αγροδιατροφικό τομέα 
-Το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλίας, με μεγάλο κοινωνικό όφελος στις χιλιάδες των καρκινοπαθών, που θα  αποτελέσει κέντρο αριστείας της έρευνας και της γνώσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με στόχο τη δημιουργία νέων ιατρικών υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας. 
-Τη δημιουργία Πλανητάριου στη Λάρισα, ένα έργο με σημαντική συνεισφορά στην πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον τουρισμό στη Θεσσαλία
-Την κατασκευή  Ποδηλατοδρομίου ολυμπιακών προδιαγραφών στο  Βόλο, απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο».