Με εισαγγελική διάταξη αφαιρέθηκε χθες η επιμέλεια του βρέφους από την 21χρονη μητέρα, η οποία την Τρίτη συνελήφθη μαζί με τους Βούλγαρους γονείς της ενώ προσπαθούσαν να το πουλήσουν για 40 χιλιάδες ευρώ. Η μητέρα του βρέφους όπως και η 52χρονη μητέρα της - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- μετά την απολογία τους στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, αφέθησαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα) εν αντιθέσει με τον πατέρα της (και παππού του βρέφους, επίσης 52ετών) για τον οποίο ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να κρατηθεί προσωρινά έως την εκδίκαση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με νομικές πηγές, κατά τη διάρκεια των απολογιών τους και οι τρεις Βούλγαροι που κατηγορούνται για την παράνομη υιοθεσία, αρνήθηκαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς κατηγορίες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η μάνα του βρέφους κατέθεσε μεταξύ άλλων πως θέλει το παιδί πίσω και πως θα το διεκδικήσει νομικά.
«Δεν είχα σκοπό να το δώσω το παιδί άνευ όρων. Το έκανα αυτό για να βρει ένα καλύτερο περιβάλλον»,φέρεται πως είπε και συμπλήρωσε: «Αν δεν έβρισκε αυτό το περιβάλλον θα το διεκδικούσα πίσω».
Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο βρέφος, που για κάποιο διάστημα θα πρέπει να παραμείνει στο Νεογνολογικό Τμήμα, ενώ θα κινηθούν παράλληλα οι διαδικασίες γι α τη φιλοξενία του στη συνέχεια σε δομή πρόνοιας μετά και τη χθεσινή εξέλιξη.
Ελευθερία