Μια ανάσα από την επιστροφή της στην Super League βρίσκεται η ΑΕΛ, μετά την 31η αγωνιστική της Football League.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, έχοντας δοκάρι στο πρώτο μέρος και χαμένο πέναλτι στο φινάλε, έκαμψε (1-0) την αντίσταση του Πανσερραϊκού (ολοκλήρωσε με δέκα παίκτες) με πανέμορφο τέρμα του Βασίλη Κουτσιανικούλη, έφθασε τους 69 βαθμούς και πλέον μόλις 1 βαθμός τη χωρίζει από την επιστροφή στη Super League και μαθηματικά. Χάρη στον Παναιγιάλειο που «κράτησε» στο 0-0 τον ΑΟ Τρίκαλα πλέον η ΑΕΛ θέλει 1 βαθμό στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια για να ανέβει και μαθηματικά.

Ο αγώνας

Μπορεί το 1-0 να ήρθε δύσκολα για τους γηπεδούχους, αλλά θα μπορούσαν να είχαν φθάσει σε μια αρκετά πιο άνετη επικράτηση. Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 68’ ύστερα από πολύ ωραίο ελιγμό και εξαιρετικό τελείωμα (φαλτσαριστό σουτ). Μέχρι εκείνο το σημείο -και ειδικά στο δεύτερο μέρος- η ΑΕΛ πίεσε πολύ.

Στο 30’ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ ο Μαρουκάκης, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με σουτ λίγο έξω από την περιοχή και στο 42’ έχασε… άχαστη ευκαιρία, όντας σχεδόν φάτσα με την αντίπαλη εστία.

Λίγο πριν το φινάλε λίγο έλειψε να κάνει το 2-0. Καψάλης ανέτρεψε τον Μασούρα εντός της περιοχής και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και απέβαλε των παίκτη των φιλοξενούμενων, αλλά ο Λαμπρόπουλος νικήθηκε από τον Μέλκα που έπεσε καλά στην αριστερή του γωνία και κράτησε το 1-0 που παρέμεινε μέχρι τέλους.