Μετά την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Συνδικάτου Εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Λάρισας που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι από μόνη της η κατάσταση δεν αλλάζει. Η ζωή μας δεν θα αλλάξει επειδή το προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Άλλωστε αυτά τα έχουμε ξανά ακούσει και εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι όπου μιλάνε αυτοί για μέτρα ανακούφισης τόσο μεγαλύτερη είναι η θηλιά που μας βάζουν στους λαιμούς μας.
Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση, αφού θα έρθει η δίκαιη ανάπτυξη και όλα θα διορθωθούν έστω και σταδιακά, γιατί ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο για τις ανατροπές στο δικαίωμα μας στην οργάνωση, τη λειτουργία των σωματείων και την απεργία; Αφού όλοι μας θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα από τη σημερινή, γιατί θωρακίζουν το αντεργατικό οπλοστάσιο τους και με νέα μέτρα;
Γιατί πολύ απλά νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και  θα έχουν οι εργοδότες τους εργαζόμενους κομπολόι.
Τους απαντάμε. Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα να απαντήσουμε με γενική απεργία σε οποιαδήποτε τέτοια νομοθεσία. Και από εδώ σήμερα καλούμε όλους τους συναδέλφους, να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο στις 8 του Νοέμβρη στις 7:00 το απόγευμα στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.
Παράλληλα σήμερα επικυρώνουμε  την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για απεργιακή απάντηση όποτε και αν φέρει η κυβέρνηση το νέο τερατούργημα που θα βάλει δυσκολίες στη συνδικαλιστική μας δράση, στην οργάνωση μας και την απεργία.
Η Νέα Διοίκηση του Συνδικάτου  θα πρέπει να  προχωρήσει στη ίδρυση παραρτημάτων όπως επίσης και Σωματειακών Επιτροπών σε κάθε Δήμο.  Αυτό είναι αναγκαίο για να γίνει καλύτερη η οργάνωση της δουλειάς.
Δουλεύουμε με κατεύθυνση κοινής δράσης με άλλα σωματεία, φορείς της γειτονιάς, τις Λαϊκές Επιτροπές, με αυτούς που πλήττονται από τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και τις απολύσεις  στον κλάδο, αλλά και άλλων που είναι κι αυτοί θύματα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Ανοίγουμε το ζήτημα της απληρωσιάς, των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, ως ζήτημα ενιαίο που αφορά όχι μόνο όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τα λαϊκά στρώματα, αφού υποβαθμίζονται περισσότερο οι όποιες παρεχόμενες υπηρεσίες, βαθαίνουν τα αντιλαϊκά χαράτσια.
Για να απαντήσουμε σε αυτή τη βαρβαρότητα η λύση είναι η οργάνωση, η ζωή και η δράση, η μαζικοποίηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας με νέες εγγραφές και η ανάπτυξη του στους Δήμους, στις ΔΕΥΑ και τη περιφέρεια,  αποκτώντας ποδάρια παντού, προκειμένου να είμαστε καθημερινά δίπλα στους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους για όλα τα θέματα που τους ταλανίζουν .
Δυνατό ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ σημαίνει καρφί στο μάτι της κυβέρνησης, της πλειοψηφίας των δημάρχων και την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Δυνατό ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ σημαίνει βήμα  στην ανασύνταξη του κινήματος και στην αντεπίθεση του.
Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα μας, να περάσουμε στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουμε όλο το πλούτο που εμείς παράγουμε.
Εμπρός λοιπόν για ισχυρό μαζικό ταξικό συνδικάτο.