Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Λαρισαίων κ. Θάνος Αδαμόπουλος με αφορμή την καταγγελία του δημοτικού συμβούλου κ. Αργυρόπουλου, αναφέρει τα εξής:

"Σε ζητήματα ηθικής δεν κάνω πίσω. Το γεγονός ότι εργάζομαι και δεν ζω την οικογένεια μου από την αντιμισθία του αντιδημάρχου φαίνεται ότι αποτελεί "ντοκουμέντο" για κάποιους.

Ημουν, είμαι και θα είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και θα συνεχίσω να προσφέρω τις γνώσεις μου σε όποιον και όποτε μου τις ζητήσει. Ποτέ όμως δεν έκανα και δεν πρόκειται να κάνω "δουλειές" εκμεταλλευόμενος τη θέση του αντιδημάρχου.

Δυστυχώς για κάποιους θα πρέπει να διευκρινιστούν τα αυτονόητα. Αν και δεν θα έπρεπε μιας και η τακτική που ακολουθούν είναι ανήθικη, μιας και αρέσκονται να στιγματίζουν ανθρώπους.

Ο Δήμος Λαρισαίων μέσα σε έναν χρόνο συνάπτει περί τις 1000 συμβάσεις με προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Όσοι είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες είναι λογικό κάποιους από αυτούς να τους γνωρίζουμε.

Σε ότι αφορά, λοιπόν, τα χαρακτηριστικά μηχανήματος που προμηθεύτηκε ο Δήμος να γίνει ξεκάθαρο ότι οι όροι και οι προδιαγραφές προέρχονται από την υπηρεσία Καθαριότητας που είναι γνώστες του αντικειμένου.

Σχετικά με την επαγγελματική μου συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρία να κάνω για ακόμα μια φορά γνωστό ότι η συνεργασία μου σταμάτησε στο τέλος του 2019, πριν συνάψει οποιαδήποτε σύμβαση αυτή με τον Δήμο.

Οι όποιες αποφάσεις  αφορούν τη συγκεκριμένη εταιρία πάρθηκαν ομόφωνα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ομόφωνα για όποιον δεν γνωρίζει σημαίνει πως όλα τα μέλη όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν ψήφισαν υπέρ της ανάθεσης.

Οι αναθέσεις πραγματοποιούνται, με διαφάνεια, μετά από πρόσκληση στο διαδίκτυο, ενώ σε πρόσφατη σχετική διαδικασία, η συγκεκριμένη εταιρεία προσέφερε έκπτωση 30%.

Αλλά και πάλι για να μη δημιουργηθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση ενημέρωσα τα μέλη της επιτροπής πως επειδή στο παρελθόν ήμουν ο λογιστής της συγκεκριμένης εταιρίας θα απέχω από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Για ακόμα μια φορά κάνω ξεκάθαρο ότι ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ελεύθερος επαγγελματίας.

Και δεν θα ανεχτώ από κανέναν  που λέει ότι κάνει  "φύλλο και φτερό" τις αναθέσεις να κάνει "ανακαλύψεις" και να "λύνει μυστήρια" σπιλώνοντας το όνομά μου. Ας σοβαρευτεί και ας αφήσει τις "έρευνες" που καταλήγουν σε συκοφαντίες. Εννοείται ό,τι επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου. "