Νέες χρηματοδοτήσεις σε δήμους από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ύψους 201.691.821,39 ευρώ ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 99 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας και κτιριακών υποδομών.
Η υλοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνεχίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την αναπτυξιακή ενίσχυση των Δήμων, τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Όπως έχει επισημάνει ο  κ. Χαρίτσης, η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με την συνολική προσπάθεια που γίνεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.
Με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται η ΔΕΥΑ Τυρνάβου για την επέκταση- αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Τυρνάβου.
Επίσης με το ποσό των 868.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Λαρισαίων για την αγροτική οδοποιία και με 4.230.000 ευρώ για την κατασκευή του 24ου δημοτικού σχολείου Αγίου Γεωργίου.