Η 7η Πανθεσσαλική γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων και φυτών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς.

Στην καθιερωμένη γιορτή των σπόρων, καλούνται και φέτος να πάρουν μέρος  όσοι ασχολούνται με την καλλιέργεια και την διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών (ερασιτέχνες-επαγγελματίες-ομάδες).

Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι η ανταλλαγή σπόρων και φυτών, εμπειριών για την καλλιέργειά τους και το μοίρασμα της γνώσης  όσων επιθυμούν να καλλιεργήσουν και να γίνουν συμμέτοχοι του κινήματος της διάσωσης και της διάδοσης των παραδοσιακών ποικιλιών.

Οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, να αποκομίσουν καλές πρακτικές, αποτέλεσμα της εμπειρίας των καλλιεργητών, των καταναλωτών και των επιστημόνων. Να προβληματιστούν και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην αυτονομία, την ανεξαρτησία και την διατροφική  κοινωνική αυτάρκεια.

Η παραλαβή των σπόρων θα γίνει ανταλλακτικά με τρόφιμα μακράς διάρκειας, για την ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας.