Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματικών και Αυτοάνοσων Παθήσεων ανοίγει τις πύλες στο ξενοδοχείο Imperial στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου και συνεχίζει ως το μεσημέρι 2 Οκτωβρίου 2016. Περισσότεροι από 250 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα θα παρακολουθήσουν  το συνέδριο.  Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από 50 εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και την Αγγλία και την Ιταλία, και επικεντρώνεται σε 5 Τομείς:

(α) εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία ρευματικών και αυτοάνοσων νοσημάτων

(β) παθογενετικοούς μηχανισμούς αυτοάνοσων νοσημάτων

(γ) αιματολογικές εκδηλώσεις σε ρευματικά νοσήματα και ρευματικές εκδηλώσεις σε αιματολογικά νοσήματα 

(δ) αλφαβητάρι ανάγνωσης της λειτουργικής ανατομίας ώμου και γόνατος, της MRI σπονδυλικής στήλης και των λειτουργικών δοκιμασιών των πνευμόνων

(ε) επίλυση κλινικών προβλημάτων σε πραγματικά περιστατικά

Ξένοι Ομιλητές θα αναπτύξουν νέα θέματα, όπως precision medicine, emerging biotherapies και inflammatory myopathies. 

Τα θέματα καλύπτουν ενδιαφέροντα για γιατρούς πολλών ειδικοτήτων, ειδικευόμενους και ειδικούς  (παθολόγους, ρευματολόγους, ορθοπεδικούς, αιματολόγους, ακτινολόγους).  Φοιτητές (Ιατρικής, Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας) και νοσηλευτές επίσης έχουν να ωφεληθούν από το Επιστημονικό Πρόγραμμα, το οποίο παρέχει 18 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.  Περισσότερες πληροφορίες στον Διαδικτυακό Ιστότοπο της Πανεπιστημιακής κλινικής Ρευματολογίας και κλινικής ανοσολογίας στη διεύθυνση: www.autorheumatology.com.