Με τη συμμετοχή 435 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου των σχολείων του Νομού  Λάρισας ξεκίνησε η καθιερωμένη ετήσια πνευματική άμυλα των μαθηματικών διαγωνισμών στη χώρα που διοργανώνει εδώ και πολλές δεκαετίες η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τα κατά τόπους παραρτήματά της.

   Πρόκειται για ένα καταξιωμένο θεσμό που συγκεντρώνει τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά , σε μια διαδικασία διαδοχικών διαγωνισμών επιλογής και πρόκρισης, ώστε να σχηματιστεί η εθνική ομάδα μαθηματικών . Η ομάδα αυτή εκπροσωπεί τη χώρα σε Βαλκανιάδες και Ολυμπιάδες Μαθηματικών .

   Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, που θα γιορτάσει σε δύο χρόνια τα εκατό χρόνια ζωής , που χαρακτηρίστηκαν  από μια γόνιμη, εθελοντική και αδιαμφισβήτητη προσφορά στον τομέα της προώθησης της μαθηματικής παιδείας και της ανάδειξης της κριτικής  σκέψης , διοργανώνει με εξαιρετική επιτυχία κάθε χρόνο πανελλήνιους αδιάβλητους διαγωνισμούς που συγκεντρώνουν  την αποδοχή και την εκτίμηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της  ελληνικής κοινωνίας γενικότερα.

   Κατά τη χθεσινή πρώτη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία  ‘’ Θαλής’’  που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Λύκειο Λάρισας, παραβρέθηκαν η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ο διευθυντής  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Ιωάννης Καψάλης , ο σχολικός σύμβουλος μαθηματικών κ. Αθανάσιος Τσώνης και περισσότεροι από 50 καθηγητές μαθηματικών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενεργά μέλη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που συνεργάστηκαν αρμονικά  για τη διεκπεραίωση και την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός διήρκησε τρείς ώρες και υποστηρίχτηκε από την ευγενική χορηγία του καφέ ΠΟΡΤΕΓΟ.

   Η Διοικούσα Επιτροπή του τοπικού  Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. ευχαριστεί θερμά τα προαναφερόμενα στελέχη της εκπαίδευσης, το διευθυντή του 2ου Γ.Ε.Λ. κ. Χριστόφορο Γιαλαμά και τους υποδιευθυντές του σχολείου κ.κ. Κ. Ζέρβα,  Ι. Μιχαήλ  για τη φιλοξενία και την υποστήριξη του διαγωνισμού, τους συναδέλφους μαθηματικούς που εθελοντικά και αφιλοκερδώς προσήλθαν στη διαδικασία, καθώς και  όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στην πρώτη αυτή φάση του διαγωνισμού.