Με περισσότερες από 4.800 συμμετοχές ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 26 Μαρτίου ο πρώτος αγώνας RUN GREECE στη Λάρισα  που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και την υποστήριξη της WIND.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το κέντρο της πόλης πλημμύρισε από έμπειρους αθλητές και ερασιτέχνες δρομείς κάθε ηλικίας οι οποίοι εκτός από τη χαρά της συμμετοχής και της προσπάθειας, έδειξαν το δρόμο της κοινωνικής προσφοράς. Οι αγωνιζόμενοι στους δρόμους 5 και 10 χλμ αλλά και παιδιών  έτρεξαν για να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους  την πρωτοβουλία αλληλεγγύης της WINDπρος το Σύλλογο Κεντρικής Ελλάδας Γονέων& Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις ‘ ΙΑΣΩ και το Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Λάρισας.

Τις επιταγές με το ποσό που προσφέρθηκε στους δύο Συλλόγους παρέδωσε εκ μέρους της WINDο κ.Αθανάσιος Νάκας, ιδιοκτήτης των καταστημάτων WIND στην Λάρισα ο οποίος δήλωσε: «θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες που έδειξαν ποιοι είναι, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και κοινωνικά. Για 5η χρονιά οι Λαρισαίοι μαζί με επισκέπτες της πόλης μας αγκάλιασαν αυτή τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση και την δράση της WIND  για την στήριξη των δύο φορέων. Ελπίζω και του χρόνου να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια και διάθεση να τρέχουμε όχι μόνο για να αθληθούμε αλλά και για να προσφέρουμε στα παιδιά».

Από αγωνιστικής πλευράς, ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Πρωταθλητή – Πρεσβευτή της WIND Running Team Χρήστου Καλλία, o, οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στον αγώνα των 10 χλμ με χρόνο 31:09 βελτιώνοντας παράλληλα και το ρεκόρ διοργάνωσης. 

Σε κάπως διαφορετικό «αγωνιστικό κλίμα» βρέθηκαν και δεκάδες κάτοικοι και επισκέπτες της Λάρισας  που έκαναν κερκίδες τα πεζοδρόμια και τις πλατείες της πόλης και χειροκρότησαν την προσπάθεια όλων των δρομέων.

Το RunGreece άφησε για μια ακόμα χρονιά τη σφραγίδα του στη Θεσσαλική πρωτεύουσα διατηρώντας  ψηλά τον πήχη για τις υπόλοιπες πόλεις που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση. Επόμενος σταθμός RUNGREECEτο Ηράκλειο 30 Απριλίου και ακολουθούνη Καστοριά 14 Μαΐου, τα Ιωάννινα 21 Μαΐου, η Αλεξανδρούπολη 24 Σεπτεμβρίου, η Ρόδος –που είναι νέος σταθμός-  1 Οκτωβρίου και την αυλαία θα κλείσει η Πάτρα 10 Οκτωβρίου.