Σε ανατροπή του αρχικού χρονοδιαγράμματος αναφορικά με την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, οδεύει ο μεγάλος διαγωνισμός που αναμένεται να προκήρυξη το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων καθαριότητας στους δήμους. Όπως σημειώνει η aftodioikisi.gr, τόσο ο τεράστιος όγκος της προκήρυξης, όσο και πολύ περισσότερο η πολυπλοκότητα της, ως προς τις ειδικότητες, τη μοριοδότηση και την κατανομή των θέσεων, καθιστά σχεδόν αδύνατη την έναρξη της διαδικασίας των αιτήσεων στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, κατά προσέγγιση θα είναι το εξής:
Αποστολή Προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο: Αναμένεται να γίνει ανάμεσα στις 22 με 31 Ιανουαρίου.
Δημοσίευση στο ΦΕΚ: Μέσα σε πέντε ημέρες από την αποστολή της (σ.σ. δηλαδή από 27 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου) θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.
Διαδικασία «ωρίμανσης»: Ακολουθούν 15 ημέρες «ωρίμανσης» (σ.σ. να γίνει δηλαδή γνωστή στο ευρύτερο κοινό) της προκήρυξης μέχρι να ξεκινήσουν οι αιτήσεις: Από 11 έως 20  Φεβρουαρίου.
Υποβολή αιτήσεων: Η προθεσμία είναι 15 ημέρες για την ηλεκτρονική υποβολή και ακόμη τρεις ημέρες για την αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών στο ΑΣΕΠ: Αναμένεται να ολοκληρωθεί από 25 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου.
Έλεγχος αιτήσεων: Θα ξεκινήσει την επομένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, με στόχο να ολοκληρωθεί το αργότερο στις 31 Μαρτίου 2018, οπότε και λήγει η παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων –«παρατασιούχων των δήμων.
Nα θυμίσουμε ότι στο νομό Λάρισας έχουν εγκριθεί συνολικά 379 θέσεις οι οποίες κατανέμονται ως εξής: Δήμος Αγιάς 6, Δήμος Ελασσόνας 21, Δήμος Κιλελέρ 13, Δήμος Λαρισαίων 206, Δήμος Τεμπών 23, Δήμος Τυρνάβου 23, Δήμος Φαρσάλων 19, Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων και Κοινοτήτων νομού Λάρισας 37, ΔΕΥΑ Τεμπών 6, ΔΕΥΑ Τυρνάβου 8, ΔΕΥΑ Φαρσάλων 17.