Εγκρίσεις τευχών δημοπράτησης και αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.690.00 ευρώ (με ΦΠΑ) για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Αναλυτικά:
- Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΕ ΡΕΜΑΤΑ ΠΥΡΓΕΤΟΥ – ΡΑΨΑΝΗΣ – ΚΡΑΝΙΑΣ – (ΡΕΜΑ ΔΕΣΗΣ) – ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ (ΡΕΜΑ ΠΑΛΙΟΠΟΤΑΜΟΥ »
Προϋπολογισμού: 700.000 ευρώ.
- Έγκριση δημοπράτησης του έργου:  «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΕ ΡΕΜΑΤΑ ΤΗΣ Τ.Κ. ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ , ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ , ΓΟΝΝΩΝ , ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ»
Προϋπολογισμού: 550.000 ευρώ.
- Έγκριση δημοπράτησης του έργου:  «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΕ ΡΕΜΑΤΑ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  - ΚΑΤΩ ΑΙΓΑΝΗΣ – ΡΕΝΤΑΣ  - ΠΑΛΙΓΙΑΝΝΗ – ΡΙΖΑΚΑΙΝΑ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΑ ΜΕΣΑΓΓΑΛΩΝ »
Προϋπολογισμού: 800.000 ευρώ.
- Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ – ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΤΟΥΣ 2018»
Προϋπολογισμού: 180.000 ευρώ.
- Έγκριση δημοπράτησης του έργου:  «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΡΟΔΙΑΣ-ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ», Προϋπολογισμού: 1.460.000 ευρώ.
- Αποκατάσταση οδού προς Υδραγωγείο Σωτηρίτσας, Προϋπολογισμού: 60.000 ευρώ.
Σε δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Το επόμενο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε συνεργασία με τους δήμους ξεκινούν έργα προϋπολογισμού περίπου 4 εκ. ευρώ.
Ήδη δημοπρατούνται έργα που αφορούν τον καθαρισμό ρεμάτων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Τεμπών και πραγματοποιείται η αποκατάσταση του δρόμου προς το υδραγωγείο Σωτηρίτσας. Δημοπρατείται το έργο της συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού και των στηθαίων στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακή Ενότητας Λάρισας και το έργο της συντήρησης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου Ροδιάς – Συκανινέας συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ.
Λύνουμε ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο κληρονομήσαμε. Διεκδικήσαμε χρηματοδότηση και οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκπόνησαν τις μελέτες προκειμένου να ενισχύσουμε την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων των περιοχών που βρίσκονται στον ορεινό άξονα της Περιφερείας μας. Καθημερινά με συνεργασία και συνέργεια αλλάζουμε μέσα από σκληρή δουλειά τα δεδομένα των λόγων και των διαπιστώσεων σε πράξεις και έργα με συνέργεια, συνεργασία  και ψυχραιμία  δίνοντας λύσεις και όχι διαπιστώσεις».