Χρηματοδοτήσεις ύψους 23.075.531,05 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας σε 29 δήμους της χώρας, ενεργοποιούνται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.
Μεταξύ των δήμων αυτών είναι και τέσσερις της Π.Ε Λάρισας και συγκεκριμένα οι δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Τεμπών, Φαρσάλων οι οποίοι εξασφαλίζουν ο καθένας από 868.000 ευρώ.
Τα έργα αφορούν τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας Δήμου Αγιάς, την κατασκευή-βελτίωση αγροτικού οδικού δικτύου Δημοτικής Ενότητας Πλατυκάμπου Δήμου Κιλελέρ, την κατασκευή αγροτικής οδοποιίας στην ΤΚ Πουρναρίου Δήμου Τεμπών και την αγροτική οδοποιία δημοτικής ενότητας Πολυδάμαντα στη θέση «Βλαχοστράτα» του Δήμου Φαρσάλων.
Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάσσονται στην Πρόσκληση IV του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικού προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ, για τον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας».
Η υποβολή των προτάσεων που ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018, ενώ η ένταξη των προτάσεων γίνεται με άμεση αξιολόγηση.