«Οι Νέες Τεχνολογίες στην 3η ηλικία» μια ακόμα δράση του προγράμματος «Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει» από το τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων έκλεισε τον κύκλο της σε μια εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή κόσμου όπου τα χαμόγελα περίσσευαν…

Διακόσιοι  περίπου ηλικιωμένοι συμπολίτες μας συμμετείχαν μέχρι τώρα στα δωρεάν μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Κων/νου για εξοικείωση και εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε δύο επίπεδα (αρχαρίων και προχωρημένων).
Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης, και ο καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο ΕΑΠ και Επιστημονικός υπεύθυνος του Πανεπιστημίου των Πολιτών αναφέρθηκαν στην αξία της Δια Βίου Μάθησης και στις προοπτικές των δράσεων για την 3η ηλικία που αποτελούν μία από τις βασικές στοχεύσεις της δημοτικής αρχής και έναν από τους θεματικούς κύκλους του Πανεπιστημίου των Πολιτών  που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.
Στη συνέχεια απονεμήθηκαν βεβαιώσεις πιστοποίησης στους αποφοίτους των 12 τμημάτων, που λειτούργησαν από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι τον Απρίλιο του 2018, με την προτροπή να «γηράσκουν ενεργώς» δηλ. να παραμένουν ενεργοί τόσο στην προσωπική όσο και στην κοινωνική τους ζωή.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν η χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής « ΕΥΕΣΤΩ » με υπεύθυνο Μαέστρο τον κ. Μάτη Κωνσταντίνο και η χορευτική ομάδα του Γ΄ ΚΑΠΗ με υπεύθυνη δασκάλα την κ. Φελέκη Αλεξάνδρα. Υπεύθυνοι εκπαιδευτές του Προγράμματος Η/Υ  ήταν ο κ. Χουϊνάβας Ιωάννης, ο κ. Νικολαίδης Γιώργος, ο κ.  Παπανικολάου Πέτρος και η κ. Αλέξη Αδαμαντία.
Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν  ο κ. Κων/νος Τσιαούσης, δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος σε θέματα ΚΑΠΗ, ο κ. Κων/νος Ζέβλας Πρόεδρος του Γ’ Δημοτικού διαμερίσματος η Διευθύντρια Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ.Σταυρούλα Μπαξεβάνου, και η Διευθύντρια Πρόνοιας κ.Έφη Ζιώγα.