Η 1η ΤΟΜΥ Θεσσαλίας – Αγίου Γεωργίου Λάρισας με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και την αγαστή και άριστη συνεργασία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το Κέντρο Υγείας Λάρισας, και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Λάρισας, υλοποιεί στα σχολεία της Λάρισας, ενημέρωση των μαθητών για την πρόληψη κατά του νέου κορωνοιού covid-19 με τη δράση: «Διενέργεια δράσεων Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας στη Σχολική Κοινότητα-Σχολικές Μονάδες σχετικά με τη λήψη μέτρων πρόληψης για τη διαχείριση του κορωναιού».

Συγκεκριμένα, η δράση ξεκίνησε από τα  Νηπιαγωγεία  και Δημοτικά Σχολεία του πληθυσμού ευθύνης, όπου τα στελέχη της Διεπιστημονικής Ομάδας της 1ης ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας, κ.κ. Καραρρήγα Μαρίνα-Ελευθερία, Φάκα Μαρία και Λόλα Ζωή, ενημέρωσαν  τους μικρούς μαθητές για τους τρόπους εξάπλωσης του νέου ιού και τους τρόπους πρόληψης, ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν και να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού ανάμεσά τους.

Η ενημέρωση  περιλαμβάνει οδηγίες για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας όπως η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού, η τήρηση των αποστάσεων, η εφαρμογή κανόνων υγιεινής κ.λπ. Τα υγειονομικά στελέχη  τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα  κατά την παρουσία τους στις αίθουσες, προφυλάσσοντας τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Σημαντικοί αρωγοί σε αυτή τη δράση στέκονται η Διεπιστημονική Ομάδα της ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας, με την καθοδήγηση της Συντονίστριας-Ιατρού Παθολόγου κ. Λάλου Πολυξένης, της Γενικής ιατρού κ.  Αλμπανίδου Σοφίας, της παιδιάτρου κ. Χατζηκυπριανού Αθηνάς, καθώς και των Τμημάτων Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των οποίων η συμβολή είναι σημαντική για τον συντονισμό των σχολικών μονάδων. 

Η δράση συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες και σε άλλες Σχολικές Μονάδες του πληθυσμού ευθύνης του Δήμου Λαρισαίων με τη συνεργασία των Τμημάτων Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.